Sosyal medyada paylaşılmaması gereken bilgiler - Haberler - indir.com

Sosyal medyada paylaşılmaması gereken bilgiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-02 08:12:07
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günlük hayatımızda sosyal medyada paylaşım yapmak yemek içmek kadar doğal bir şey oldu. Dijital alemin hayatımıza girmesi çeşitli riskleri beraberinde getiriyor. Özellikle genç yaştaki internet kullanıcıları bu tehlikenin pek farkında değil.Sosyal medya üzerinden paylaştığımız özel bilgilerimiz art niyetli kişilerin eline geçtiği zaman hırsızlık, kimlik sahteciliği hatta adımıza şirket açmaya kadar birçok suç ile bizi mağdur edebiliyor.PEW araştırma merkezinin yayınladığı bilgilere göre genç kullanıcılar,

  • %91' i kendi fotoğraflarını
  • %71' i okullarının adını
  • % 71' i yaşadıkları şehri veya semtini
  • %53' ü e-posta adreslerini
  • %20' si ise telefon numaralarını internetten ulaşılabilir hale getiriyor.

Durum bu iken paylaşımlarınıza dikkat etmezseniz çeşitli riskleri de göze alıyorsunuz demektir.İşte sosyal medyada paylaşmamamız gereken 3 şey...

Banka hesap bilgileri, dekont, faturalar paylaşılmamalı

İlk maaşını alan ya da yeni bir işe girdiğinde sosyal medya hesabından parasını paylaşmayı seven kullanıcılar oldukça fazla. Fiş, dekont ve banka bilgilerinizi ne olursa olsun paylaşmanız büyük bir risk içermektedir. Bunun örnekleri Amerika' da mevcut.İnstagramda paylaşılan #myfirstpaycheck adındaki hasthtag' den paylaşılan fotoğrafları takip eden çete üyeleri yüzlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yakalandı. Bu sebeple dikkatli olmakta yarar var.

Kimlik bilgilerinizi kesinlikle hesaplarınızda paylaşmamalısınız.

Araştırmalar yeni kimliğini yenileyen ya da ehliyet alan kişilerin sosyal medyada bunu paylaşarak internette gezinmesini sağlıyor. Kimlik hırsızları üzerinde isim ve kişisel bilgiler bulunan paylaşımları sahte kimlikler çıkartarak kullanabiliyor.

Tatil ve konum bilgileriniz

Evleri soymak için ev sahiplerinin tatile gitmesini bekleyen hırsızlar sosyal medyanın çıkmasıyla evde olmadığınızı öğrenmeleri çok daha kolaylaştı.Tatil planlarınızı ve tatilde olduğunuzu öğrenen hırsızlar evinizi tespit edip hırsızlık yapabilir.Tatil fotoğraflarınızı tatilden geldikten sonra atmanızda yarar var.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ