Sony'nin Eski Markası VAIO, Phone A Cihazını Tanıttı - Haberler - indir.com

Sony'nin Eski Markası VAIO, Phone A Cihazını Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-23 10:15:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir zamanlar Sony'e ait olan VAIO birimi 2014 yılında elden çıkarılmış ve bu marka artık başkaları tarafından yönetilmeye başlanmıştı. Bu marka yeni şirket ve yöneticiler ile beraber mobil cihaz pazarında yeni ürünlerini boy göstermeye başladı. VAIO markası Phona A isimli yeni bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunu duyurdu. Daha önce Sony'nin bir servisi olan VAIO markası bu yeni Phone A akıllı telefonu, markanın ilk cihazı değil. Geçen yılın Şubat ayı içerisnde Phone Biz isimli bir yeni cihaz daha piyasaya sürülmüştü.

Şimdi ise tasarım anlamında önceki modeli olan Phone Biz cihazına bir hayli benzeyen Phone A modeli güçlü özellikler barındırıyor diyebiliriz. Her iki cihazda da 5.5 inç Full HD bir ekran kullanılmış durumda. Phone A modelinde Qualcomm mimarili orta segment işlemci olan 617 model işlemci bulunurken 3 GB RAM'de cihaz ile beraber eşlik ediyor. Phone A ve Phone Biz cihazları arasında benzerlikler olsada işletim sistemi noktasında bu iki model farklarını ortaya koyuyorlar.

Phone Biz modelinde Windows 10 Mobile kullanılırken Phone A cihazı ise kutu içerisinden Android sistemi ile beraber çıkıyor. Arayüz anlamında saf Android arayüzüne yakın bir sistem kullanan VAIO markası deneyim anlamında basit bir sistem kullanmış durumda. Bu yeni model çıkışından sonra Sony'in merkez ülkesi olan Japonya üzerinde satışa sunulacak ve şirket Japonya pazarında akıllı telefonların %12'sini kontrol ediyor diyebiliriz. Japonya pazarının lideri ise yüzde 47 oranla Apple markası oluyor. Bu yeni VAIP Phone A model akıllı telefonun şuan için Japonya haricinde herhangi bir bölgede satışı düşünülmüyor.





PAYLAŞ