Sony'den yeni bir el konsolu mu geliyor - Haberler - indir.com

Sony'den yeni bir el konsolu mu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 12:45:52
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Teknolojinin dev isimlerinden biri olan Sony, oyun dünyasının en sevilen oyun konsollarından birine de marka oluyor. Konsol alanında en iyilerinden biri olan Sony'nin, el konsolu projesi başarıyla sonuçlanmıştı. Fakat buna rağmen yeni bir el konsolu haberi gelmedi. Sony'nin patent alma konusu da, akıllara yeni bir konsol mu geleceği sorusunu getirdi. Bu patent yaklaşık 2 yıl önce 2015 yılında alınmıştı. Fakat patentle alakalı  o dönemlerde herhangi bir haber çıkmadı. Patentin kısa bir zaman önce duyulması da, konsolun gelip gelmeyeceğini düşündürmeye başladı. Patentin görseli, NeoGAF üzerinden paylaşıldı.

Sony'nin 2015 yılında aldığı patentin, geçtiğimiz günlerde açığa çıkmasıyla beraber, herkesin aklına Sny'nin yeni bir el konsolu çıkarıp çıkarmayacağı geldi. Bu duruma çok ihtimal verilmiyor olsa da, PS Vita oyun yapımcılarından beklenen desteği görememişti. Bu durum nedeniyle, Sony'nin yeni bir konsola yönelebileceği de düşünüldü. Bununla beraber, Sony'nin PS VR ile beraber istediği başarıyı yakalaması da, yeni bir konsola ihtiyaç duymayacağını düşündürüyor. Kısacası, resmi bir açıklama gelmeden konuyla alakalı fikir yürütmenin de zor olduğu görülüyor.

Alınan patentin görseline bakıldığında, Nintendo Switch tarzı bir el konsoluna benzeyen görsel görünüyor. Bu görsel hakkında el konsolu dışında yürütülen bir tahminde, PS 4 Pro'yla beraber yeni bir kumandanın da piyasaya sürülebileceği. Net bir bilgi için, resmi bir açıklamanın gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ