Sony Xperia Z5 ve diğer Xperia kullanıcılarına kötü haber - Haberler - indir.com

Sony Xperia Z5 ve diğer Xperia kullanıcılarına kötü haber

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-25 10:50:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony'nin kısa bir süre önce indirmeye sunduğu Android 7.0 Nougat güncellemesini geri çektiği gözlemlendi. Sony'nin Xperia Z5, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3+ ve Xperia Z4 Tablet cihazları için Android 7.0 güncellemesini sunuculardan geri çektiği ve askıya aldığı söyleniyor. 32.3.A.0.372 yapı numaralı güncellemenin artık Sony'nin sunucularında olmadığı belirtiliyor.

Xperia Z3+ ve Xperia Z4 Tablet modelleri için kullanıcılar ise şirketi yerle bir edecek tepkiler göstererek "artık bizi yıldırdınız, Sony her bir cihazında güncelleme vereceğim diyor vermiyor yada hiçbir şekilde güncellemeyi vermeyecek olduğunu dile getirerek bizleri mağdur ediyor, şirket bizleri yakın zaman içerisinde kaybedecek ve bir daha geri kazanamayacak!" açıklaması yaptı.

Güncelleme sorunlarının Xperia Z3+ ve Xperia Z4 Tablet modellerini etkilesin veya etkilemesin Apple marka veya Samsung marka cihazlara geçiş sağlayacak olduklarına da değindi.

Sony'nin güncellemeyi hangi sebepten ötürü geri çektiği henüz bilinmese de şirketin güncellemede yaşanan bazı sorunlar sebebiyle bu kararı aldığı ifade ediliyor. Sony tarafından da henüz bir açıklama gelmediğini ilerleyen günlerde bu konunun netlik kazanacağını söyleyelim.

Ortaya çıkan iddialara göre güncellemenin küçük bir çapta kullanılmasından sonra geri bildirimler ile ortaya çıkan sorunların tüm kullanıcılara ulaşmadan, güncellemeyi geri çekip yazılım ile alakalı geri bildirim edilmiş sorunları çözüme kavuşturup, daha sonra tekrar yayınlanacak olduğu yönünde.

Sony tarafında en çok beklenen özelliklerden biri olan Multi-windows özelliği bu güncelleme ile geliyor.

Android tabanlı Xperia akıllı telefon modelleri için hazırlanmış olan Android 7.0 güncellemesi bugün itibari ile durduruldu. İşte güncellemenin geri çekildiği Xperia cihazları. Bununla birlikte tekrardan güncellemelerin ne zaman başlayacağı da bilinmiyor.





PAYLAŞ