Snapdragon 835 Modeli Performans'da Geride Kaldı! - Haberler - indir.com

Snapdragon 835 Modeli Performans'da Geride Kaldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

En son çıkan model her zaman en iyi cihaz olmuyor. Öyle ki akıllı telefonlar için işlemci üreten firma Qualcomm'un en yeni ve amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 835, benchmark testlerine göre en güçlü işlemci olarak gözükmüyor. 64 bit tabanlı platforma ilk olarak Snapdragon 810 ile geçen ancan ısı sorunlarının önüne geçemeyen Qualcomm firması şimdi yeni işlemcisi olan Snapdragon 835 ile aynı sorunların yaşanabileceği düşünülüyor. Bu sebeplerden ötürü LG, G6 amiral gemisi tarafında Snapdragon 821 modelini tercih etmiş ve Snapdragon 835'den vazgeçmişti.

LG'nin bu en yeni işlemci yerine daha önceki nesil işlemciyi tercih etme sebebi olarak mantıklı durumlar bulunuyor. Snapdragon 835 modelinin benchmark testleri iyileştirmelerin olduğunu gösterirken, performans noktasında ise rakip üreticilerin işlemcilerinin bazılarının arkasında kaldığı gözüküyor. Biraz daha konuyu açar isek, AnandTech tarafından gerçekleştirilen benchmark testlerine göre Snapdragon 835 modeli günümüz akıllı telefon özellikleri olan 2K ekran 5.5 inç, 6 GB RAM gibi üst seviye detayları hala karşılayacak cinsten performansa sahip değil. Bu sebepten ötürü Snapdragon 835 modeli 820, 821 ve Huawei'nin Kirin 960 işlemcileri ile karşılaştırıldı.

Sonuçlara baktığımızda ise her alanda Snapdragon 835 modelinin galip geldiğini söylememiz güç. Öyle ki Snapdragon 821 modelinden iyi bir işlemci olsada ekran üstü, GPU tabanı, tek dizili akış nokta testleri gibi durumlarda rakiplerinin arkasında kalıyor. Bu noktada güçlü rakibi Kirin 960 modeline karşın fazla bir üstünlük sağlayabilmiş değil. Snapdragon 835 modelindeki çekirdek tasarımı Kirin 960 ve Snapdragon 820'den farklı olarak yapılandırılmış durumda.

Tüm bu sonuçlara karşılık, testleri gerçekleştirilen cihazın bir test modeli olduğunu unutmamak gerekiyor. Öyle ki gerçek performansını güçlü bir akıllı telefon ile ölçmek daha doğru sonuçlar verecektir. Snapdragon 835 modeli yeni amiral gemisi akıllı telefonlar ile bekleneni verecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ