Snapchat, Spectacles gözlüklerini 130 dolara satışa çıkıyor! - Haberler - indir.com

Snapchat, Spectacles gözlüklerini 130 dolara satışa çıkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-28 16:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Arkadaşlarınızla anlık video ve resim paylaşma uygulaması olan Snapchat bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde gözlüklerini tanıttı. Bu gözlüklere Snapchat Spectacles olarak adlandıran Snapchat, kısa videolarınızı çekmenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmış birer güneş gözlüğüdür. Zorlunlu bir ihtiyaç olup olmadığı tartışılsa da Snapchat sevenlerin bu gözlüğü seveceği ve tercih edecek olmasına büyük bir olasılıkla bakılıyor. 

Snapchat için 10-30 saniye arasında video çekme özelliği olan Spectacles'e, 130 dolara sahip olabilirsiniz. Bu gözlükler şimdilik sadece Amerika'da satışa sunuldu. Yoğun ilgi gören Spectacles, NewYork City'de geçici mağaza üzerinden satışa sunulmuş ancak tüketici ihtiyacına yetişememişti. Ve Spectacles oldukça geniş kitleye hitap etmek istiyor. Bu nedenle gözlüklerin internetten satışa sunulması firmaya daha çok gelir sağlayacak.

Snapchat Spectacles'e sahip olmak istiyorsanız eğer yapmanız gereken ilginç bir yöntem karşımıza çıkyor. Kullanıcıları Snapchat Spectacles'ı Snapbots adı verilen makinalar üzerinden satın alabilecekler. Bu makinalar ABD üzerinde yolculuk edecek ve her şehirde 1 gün boyunca kalacaklar.

Peki Spectacles nasıl kullanılıyor?

Snapchat Spectacles'e gözlüklerinin kullanımı da oldukça basit. Gözlüğün sol üst köşesinde bulunan tuş sayesinde kolaylıkla video çekmeye başlıyorsunuz ve 10 saniyeden sonra videonuz otomatik olarak durduruluyor. Eğer videonuzun 10 saniyeden daha fazla olmasını isterseniz eğer aynı tuşa tekrar basarak çektiğiniz videonun süresini uzatabilirsiniz. Video çekmeye başladığınız anda iç tarafta bir ışık yanıyor ve bu ışık sayesinde kayıda başladığınızı anlayabiliyorsunuz. Dilerseniz gözlük ile 30 saniyeye kadar tek seferde video kaydı yapılabiliyorsunuz.

Bu gözlüklerin şöyle de bir güzel yanı var. Sahip olduğunuz gözlük ile Snapchat üzerinde video paylaşmak istemeyebilirsiniz. Ancak aksesuar ve giyilebilir teknoloji ürünü olarak da sevilebilecek bir ürün.

 





PAYLAŞ