Snapchat Context Cards Mekan Detaylarını Verecek - Haberler - indir.com

Snapchat Context Cards Mekan Detaylarını Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Facebook'un çatısı altına geçen Instagram geçtiğimiz aylardan beri Snapchat üzerinden özellikleri hanesindeki hikayeler bölümüne kopyalamaya devam ediyor.  Snapchat şirketi ise durumlar böyle olunca bir hayli istatistiksel olarak düşüşe geçmişti. Ancak şimdi ise uygulamasına yeni özellikler kazandırarak uygulamayı tekrardan canlandırmayı hedefliyor. Söz konusu yeni özelliklerden birisi olan Context Cards özelliği ile Snapchat artık Snap atılan lokasyonlar yada mekanlar hakkında çeşitli detaylı bilgiler verebilecek. Snapchat kullanım yoğunluğunu bir hayli etkilemesi beklenen Context Cards özelliği birçok detayı hanesinde barındırabilecek.

Bunlar başlıca olarak restoran veya mekan değerlendirmeleri, iletişim bilgileri, rezarvasyon imkanları gibi içerikler yer alacak. Ayrıca Lyft ve Uber ile ulaşım bilgileri imkanıda bu kart bilgiler arasında sunulmuş olacak. Bu noktada Context Cards özelliği ile yeni mekan ve lokasyonların daha pratik bir şekilde keşfedilmesi sağlanacak diyebiliriz. Yelp uygulaması benzeri bir mantığa sahip olacak bu yeni özellik ile Snapchat içinde yeni bir gelir kaynağı modeli olacak diyebiliriz. Yeni kart sistemindeki mekan bilgileri ise partnerler olan Goop, Lyft, Uber, Foursquare ve Bookatable gibi yerlerden elde edilecek.

Snapchat kullanıcıları Context Cards sayesinde çevrelerindeki mekanlar hakkında aramalar gerçekleştirebileceklre. Context Cards özelliğinin oldukça başarılı olması beklenirken Instagram cephesinden bu yeni özelliğe karşılık ne gibi bir özellik geleceği ise merak konusu olacak diyebiliriz. Son olarak Instagram hikayelere ise yeni yüz filtreleri eklenmeye devam ediyor diyebiliriz.





PAYLAŞ