Skype, Sesli Görüşmelerde Anlık Çeviri Desteğini Aktif Etti! (Video) - Haberler - indir.com

Skype, Sesli Görüşmelerde Anlık Çeviri Desteğini Aktif Etti! (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Anlık mesajlaşma ve sesli görüşme uygulaması Skype, bugünden itibaren kullanıcılar arasındaki sesli görüşmelerde anlık çeviri desteği sunmaya başladığını duyurdu. Ön izlemede olan Skype, ilk etapta İngilizce ve İspanyolca dillerinde çeviri yapacak.

Skype çatısı altında sunulan canlı çeviri desteğinin arkasında Microsoft ekibinin yıllar süren çalışmaları yer alıyor. Dünyadaki iletişim potansiyelini değiştirme amacında olan bu yeni özellik sayesinde farklı dil konuşan kullanıcılar kendi ana dillerini kurarak iletişim kurabilecekleri gibi canlı çeviri sayesinde de birbirleriyle kolaylıkla anlaşabilecekler.

Şu an ön izleme sürümü olarak sadece Windows 8.1 ve Windows 10 ön izleme sürümlerinde çalışabilen Skype Translator, ilk etapta İngilizce ya da İspanyolca konuşan kişilerin kelimelerini sesli ve yazılı olarak karşı tarafa aktarabiliyor.

Skype Translator

Şirket geçen Mayıs ayında bu sesli görüşmelerde anlık çeviri hizmetini resmen duyurmuş ve canlı bir demosunu yapmıştı. Ancak bu demo İngilizce ve Almanca dilleri arasında gerçekleştirilmişti.

Geliştirme aşamasında ABD ve Meksika'da okul sınıflarında test edilen Skype Translator ön izlemesinin özellikle video konferanslar konusunda büyük bir açığı kapatacağı söyleniyor. Ayrıca Skype Translator 40'ı aşkın dil için yazılı mesaj desteğini de kullanıcılarına sunuyor.

Eğer sizde Skype Translator'den faydalanmak istiyorsanız Skype web sitesi üzerinden davetiye talep etmelisiniz. MTT1724 kodunu kullandığınız takdirde ise davetiyeniz size daha hızlı ulaşacaktır.

Aşağıdaki videoda, ABD ve Meksika'da bulunan bir okulun öğrencileri arasında yapılan sesli görüşme sırasındaki çeviri hizmetinin videosunu izleyebilirsiniz.




Skype Translator Tanıtım Videosu


PAYLAŞ