Skype Lite İle Eski Akıllı Telefonlarda Skype Kullanmak - Haberler - indir.com

Skype Lite İle Eski Akıllı Telefonlarda Skype Kullanmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamalar belli bir süre sonra eski sistemli Android cihazları destekleyemeyecek hale gelebiliyorlar. Bu durumda genellikle uygulamanın desteklediği minumum işletim seviyesi olayından dolayı kaynaklanıyor. Ancak geliştiricilerde bu noktada eski akıllı telefonlara sahip kullanıcıları mağdur etmemek adına daha kısık özelliklere sahip ancak ana özelliği sunan asıl uygulamanın bir düşük versiyonunu bu cihazlar için sunuyorlar. İşte bu uygulamalardan biri olan popüler görüşme uygulaması Skype'da bu yolu izleyerek eski akıllı telefonlarda Skype kullanmak için Skype Lite isimli yeni bir uygulama geliştirdi.

Henüz gelişmekte olan ve akıllı telefon kullanımının kısa süredir devam ettiği ülkeler için geliştirilen bu Lite uygulamalar oradaki kullanıcılar için oldukça işe yarar olabiliyor. Çünkü eski akıllı telefon kullanıcıları yoğun olduğundan dolayı ve limitli internet bağlantılarıda bu konuyla bağlantılı olduğundan dolayı hizmetten mahrum kalmamak için bu düşük seviyeli uygulamalar hayat kurtarıcı olabiliyor. Piyasada şuan buna benzer YouTube Go, Facebook Lite ve Messenger Lite gibi bilindik uygulamalar bulunmakta. Şimdi gelin eski akıllı telefonlarda Skype kullanmak için ve Skypel Lite özelliklerini öğrenmek için izlemeniz gereken adımlara geçelim.

Skype Lite İle Eski Akıllı Telefonlarda Skype Kullanmak

Teoride Skype ve Skype Lite özellikleri kullanıcılara aynı şeyleri versede, Skype Lite düşük bağlantılar için optimize edildiğiniden dolayı bu uygulamayı 2G bağlantısına sahip akıllı telefonlar dahi kullanabilmekte. Uygulamalarda mesajları okuyabiliyorsunuz ve gelen mesajlara cevap verebiliyorsunuz. Skype Lite uygulamasını yükleyecek kullanıcıların depolama alanlarıda düşünüldüğü için uygulama sadece 14 megabayt boyutunda olduğunu belirtelim.

Diğer yandan Skype Lite ile görüntülü görüşmeler ve pil tasarrufu için gerekli iyileştirmeler ve entegreler yapılmış durumda. Diğer yandan sesli görüşmeler sırasında aktarılan verilerde sıkıştırılarak gönderildiği için veri kullanım miktarları en aza indirilmiş durumda. Google Play Store üzerinde Skyple Lite indirilebilir durumda ancak sadece Hindistan kullanıcıları için açık durumda. Yani şuan için sadece Hindistan kullanıcıları Google Play Store üzerinden bu uygulamayı yükleyerek kullanabilirler. Diğer yandan Skype Lite uygulamasını APK ile telefonunuza yükleyerek kullanabilirsiniz.





PAYLAŞ