Siri Nedir? Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Siri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 23:13:21
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Siri, Apple imzası taşıyan iPhone, iPad, Mac, Apple Watch gibi birçok teknolojik cihazda kullanıcılarına asistanlık yapan bir yapay zeka. Siri, ilk çıktığı zamandan bugüne kadar kendisini daha da ileri taşımayı başardı. iOS işletim sistemine gelen son güncelleme olan iOS 11 ile de kendisini daha da geliştirdi. Siri'nin daha önce robotu andıran bir ses tonu bulunuyordu. Fakat gelen güncellemeden sonra bu durum değiştirildi ve Siri'nin sesi artık gerçek bir insan gibi çıkıyor. En eski ve en iyi kişisel asistan olarak görülen Siri, Türkçe dil desteğine de sahip. Kullanıcılarına yardımcı olmasının yanı sıra, espri de yaparak kullanıcılarını eğlendirebiliyor.

Siri, iOS 5 sürümünden beri iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV modellerinde, her geçen gün daha da geliştirilerek kullanıcılara sunuluyor. Türkçe olarak kullanılmaya başlandığı sürüm ise iOS 8.3 güncellemesi oldu. iOS cihazların ardından Siri'nin İngilizce dilindeki sesi Susan Bennett'e, Türkçe dilindeki sesi de Yelda Uğurlu'ya ait. Siri'de bir de kimin seslendirdiği bilinmeyen bir erkek sesi bulunuyor fakat bu ses birçok kullanıcı tarafından beğenilmiyor. Türkçe seslendirme anlamında rakiplerine kıyasla oldukça başarılı bulunuyor.

Siri'yi Nasıl Kullanabilirsiniz'

Siri'yi kullanmak isteyip istemediğiniz, size Apple cihazınızı ilk kurduğunuz aşamada sorulur. Eğer burada kullanmak istemediğinizi seçerseniz ve daha sonradan kararınız değişirse, bunu Ayarlar bölümünden değiştirip, Siri'yi aktif edebilirsiniz. Siri ile konuşmak isterseniz dilerseniz bunu cihazın home düğmesine basılı tutarak yapabilirsiniz ya da direkt 'Hey Siri!' diyerek dokunmadan konuşmaya başlayabilirsiniz. Bazı cihazlarda Hey Siri komutu yalnızca cihaz şarja takılıyken çalışıyor. Akıllı asistanınızı çalıştırdıktan sonra isterseniz soru sorabiliyor, isterseniz web'de sizin yerinize arama yapmasını isteyebiliyorsunuz. Bunun için internet bağlantınızın olması gerekir. Siri'ye verebileceğiniz komutlardan bazıları; 'Bana yakında bir kafe bul', 'e-postalarımı ' mesajlarımı oku', 'fotoğrafımı çek' '' polikliniğinden randevu al' vb'





PAYLAŞ