Şimşek kaynaklı ölümlerin sorumlusu cep telefonları mı?	 - Haberler - indir.com

Şimşek kaynaklı ölümlerin sorumlusu cep telefonları mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 23:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son günlerde gündemde olan yeni bir konu var. Bu konu ise yıldırım kaynaklı ölümlerin artması. 8 ölüm vak'asından sonra bilim insanları bu konu hakkında daha çok araştırma yapmaya başladılar ve sonucunda da hiç iç açıcı şeyler açığa çıkmadı.

Bilim insanları öncelikle bu yıldırımları çeken şeylerin nedenlerini araştırdılar. Bunun sonucunda herkesin elinden düşmeyen telefonların yıldırım çekme konusunda birinci sebep olduğu ortaya çıktı. Pek çok kişinin hayatının vazgeçilmezi olan telefonlar aslında insanların katili olabilir mi?

Bu konu hakkında araştırma yapan  Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, konu hakkında hiç iç açıcı şeyler söylemedi.

"Doğadaki elektromanyetik alanlar ve elektromanyatik kirlilik son derece arttı. İnsanlar artık sıfır potansiyelde değil, belli bir potansiyale sahip. Yıldırım da daha düşük bir potansiyale sahip olan insana çarpıyor, oradan da yere düşüyor." 

Peki bu konu hakkında insanlar ne yapabilir' Bunca insanın artık vazgeçilmezi haline gelmiş ve günlük hayatın tam merkezinde yer alan akıllı telefonlar öylece yok edilemez. 

Bunun dışında ülkemizde dahil pek çok ülke 2019'da 5G hızına geçmeyi planlıyor. Peki bunca tehlike varken 5G daha kötü nelere sebep olabilir?

Bunun hakkında da endişelerini dile getiren Selim Şeker şunları söyledi;

"Avrupa'daki birçok bilim insanı, BM ve Avrupa Parlamentosu'na verilen dilekçelerle 5G'nin çalışmalarının durdurulmasını istediler. 5G geldiğinde yeni baz istasyonları kurulacak, elektromanyetik alanlar artacak. Doğal denge ve insan yapısı bozulacak. Sonuçta insan da elektromanyetik bir yüktür. Buna cep telefonları ve ortamdaki diğer kaynakların da katkısı olabilir. Elektromanyetik alanın artması, istenmeyen olaylara sebep oluyor. Bu gibi olaylar, çok daha fazla yaşanacak." 

Peki ileride bizleri daha tehlikeli bir dünya mı bekliyor?

 





PAYLAŞ