Siber güvenlik meraklıları Game Of Pwners İle Yarışıyor - Haberler - indir.com

Siber güvenlik meraklıları Game Of Pwners İle Yarışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-02 13:18:00
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

 

Game of Pwners yarışması ülkemizde ki siber güvenlik farkındalığını artırmak amacıyla Octosec ve canyoupwnme ekipleri tarafından düzenlenen bir Capture the Flag (Bayrağı yakala) yarışmasıdır.

Kimdir bu Octosec ve Canyoupwnme?

Octosec ve Canyoupwnme ekipleri, firmalardan tamamen bağımsız, hiçbir şekilde ticari ve kâr amacı gütmeyen, ülkemize, bu alanda çalışmak isteyen ülkemizin gençlerine ve güvenlik sektörüne hizmet etmeyi hedef edinmiş 2 farklı ekiptir. Türkiye geneline açık olarak yapılan Hacktrick ve Hackerkamp etkinlikleri ile ön plana çıkmaktadırlar.

Peki nedir bu CTF?

CTF (Capture the Flag), Türkçeye bayrağı yakala ya da bayrağı kap şeklinde çevirebileceğimiz bir kısaltmadır. Güvenlik açısından bakılırsa; birbirinden zor ve bir o kadarda eğlenceli soruların olduğu, katılımcıların bu soruları çözmeye çalışırken birçok şey öğrenip kendini geliştirebileceği bir yarışma olarak özetlenebilir.

Nasıl katılım sağlanır?

Yarışmaya gameofpwners.com adresinden kayıt olunarak katılım sağlanabilir. Kişi, tek başına yarışabileceği gibi takım halinde de yarışabilir. Bu tarz yarışmalarda takım halinde yarışmak her zaman daha avantajlı olmaktadır. Yarışma 17-19 Şubat tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir.

Yarışmanın formatı nasıl olacak?

Yarışma da gündelik hayatta ve firmalara yapılan güvenlik testleri sırasında karşımıza çıkan basit problemleri ve bunun yanında teknik bilgi içeren soruların bulunduğu yaklaşık 40 sorudan oluşuyor. Yarışmacılar teorik bilgilerini bu yarışmayla birlikte pratik yaparak pekiştirme imkanına sahip oluyor.

Peki ödül var mı?

Yarışma tamamen gönüllülük esasıyla yürütülmektedir. Dolayısıyla destekler dahilinde ödüller verebiliyoruz. Bize inanan, güvenen ve bu etkinliği destekleyen birçok firma bulunuyor. Onların bu destekleri sayesinde yarışmacılara ek bir motivasyon sağlaması için güzel ödüller verebiliyoruz. Birinci takıma 1.000$ gibi bir ödülümüz mevcut. Diğer ödüllerin detayları gameofpwners.com sayfamızdan incelenebilir. Bu maddi ödülün yanında, kişilerin takım olabilmesi, 2 gün boyunca sorular için araştırma yapılması birçok farklı konuda genel bir bilgi sahibi olması ve vizyonunun genişlemesi, sektörü tanıması bizce çok daha büyük bir ödül olmaktadır. Ayrıca yine başarılı ekip ve kişiler için staj ve iş imkanı da sağlanacak.

 





PAYLAŞ