Shazam, Mac kulanıcılarını dinliyor! - Haberler - indir.com

Shazam, Mac kulanıcılarını dinliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-24 12:31:56
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Güvenlik araştırmacılarının keşfettiği yeni detaya göre popüler uygulamalardan olan Shazam'ın mac versiyonu, program kapalı olduğu zamanda bile kullanıcıları dinliyor. Detaylar haberimizde'

Popüler uygulama Shazam'da ilginç bir detay geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Bir şirketin güvenlik araştırmacılar Shazam'ın kapalı olması halinde bile kullanıcıları dinlediği iddiası ortaya attı. Yani araştırmacılara göre macOS için Shazam, otomatik dinleme kapalı olmasına rağmen arka planda ortamdaki sesleri dinlemeye devam ettiğini söyledi.

Bu ortaya atılan iddia kafalarda soru işaretine neden oldu. Şirketin konuşmaları kayıt aldığı iddiası kullanıcıların elbette hoşuna gitmedi. İddialar kullanıcıların macOS için Shazam güncellemesinin kaldırılmasını talep etmelerine neden oldu.

Shazam yıllardır her akıllı telefonunun olmazsa olmazlarından bir uygulama olduğunu herkes kabul etmiş durumda. Çevredeki müziği dinleyerek müzik hakkında bilgiler veren Shazam, oldukça efektif bir şekilde severek kullanılıyor. Sadece akıllı telefonlarda değil, aynı zamanda Windows ve MacOS için de uyumlu sürümleri bulunan uygulama bu sayede daha geniş kitlelerce de kullanılıyor durumda .

Geçtiğimiz günlerde BitDefender bünyesinde çalışan güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen bir detay, Shazam'ı kullanıcılarıyla karşı karşıya getirecek gibi görünüyor.

Shazam, ortaya çıkan bu detayın ardından açıklama yapmayı ihmal de etmedi. Mikrofonların açık tutulmasının sebebinin uygulamanın performansının arttırmaya yönelik bir işlem olduğunu belirten şirket ayrıca, 'Ortam dinleniyor fakat herhangi bir işlem yapılmıyor, mikrofonları sürekli açık tutarak Shazam'a ihtiyaç duyulduğunda mikrofonlara erişmekle zaman kaybetmiyoruz.' dediği öğrenildi.

Ancak Shazam'ın bu açıklamasına rağmen kullanıcılar macOS için Shazam'ın güncellenmesini ve bu olayın kaldırılmasını talep etti.

Peki Shazam uygulaması neydi?

Yıllarca süren 'ya bu şarkının adı neydi'' geyiğini bitiren uygulama shazam, çok basit çalışıyor. Uygulamaya girer girmez "touch the Shazam" yazısı ile karşı karşıya kalıyoruz. Ana ekrana tıkladıktan sonra shazam internetin hızına göre 2 sn ile 6 sn arasında bir süre zarfında bize dinlettiğimiz şarkıyı buluyor. Shazam aynı zamanda da sanatçı dostu olarak biliniyor. Çünkü bir şarkıyı dinlettiğiniz zaman şarkının kimin olduğunu söylemesinin yanı sıra size youtube linkini, satın alma linkini de veriyor. Rakamlarla konuşacak olursak sadece shazam 2012 yılında 300 milyon dolarlık dijital müzik satışı yaptırmıştır. Şu anda dünyanın en zengin insanı olarak kabul edilen Meksikalı iş adamı Carlos Slim, shazama 40 milyon pound yatırım yapmış ve kendi gsm grubunun sattığı tüm telefonlarda yüklü olmasını istemiştir. Carlos Slim'e göre sadece shazam bile akıllı telefon almak için geçerli bir sebeptir.

 





PAYLAŞ