Selçuk İnan'ın Samsung Davası Sonuçlandı - Haberler - indir.com

Selçuk İnan'ın Samsung Davası Sonuçlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-09 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Galatasaray futbol takımında forma giyen milli futbolcu Selçuk İnan tarafından geçtiğimiz aylarda S8 isim hakkı ve patent için Samsung cephesine dava açıldığı ifade edilmişti. Patent sahibi gerekçesi ile ise bugüne kadar üretilen tüm Galaxy S8 cihazlarının imhası istenmişti. Dava detaylarına gelecek olursak, Selçuk İnan'ın avukatı tarafından belirtilene göre Galaxy S8'lerin imhası ve marka adı silinmesine yönelik 10.000 TL maddi ve 100.000 TL ise manevi olarak toplamda 110.000 TL'lik bir tazminat davasının açıldığı dile getirilmişti.

Şimdi ise gelen yeni bilgilere göre dava sonuçları belli oldu ve S8 markasının neticesi belli oldu. Bu konuda 'İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi' tarafından İnan'ın 'S8' markasının kullanımı ve bu konudaki tavrı için tedbir talebi reddedildi. S8 markasının ise Türk Patent Enstitüsü'den 2013 yılında Selçuk İnan tarafından tescil ettirildiği onaylandı. Fakat ortaya çıkanlara göre mahkeme tarafından S8'in daha öncesinde Audi ve Altın Marka AŞ şirketleri tarafından tescil ettirildiğide neticelendi. Davalı taraf olan Güney Koreli şirket Samsung'un ise Galaxy ve birçok seri markasının 2010 yılında tescil ettirildiği resmi olarak açıklandı.

Mahkeme tarafından ise marka haklarının Samsung'a ait olduğu dile getirilerek bu tedbir kararını reddeti ve şu açıklamada bulundu;

Kelimeler ve sayılar kimsenin tekeline verilemez. Markanın bir bütun olarak incelenmesinde Samsung'un tanınmış markasında ön planda olan unsur Galaxy ibaresi olup.

S8 gibi asıl markanın önüne ve arkasına eklenen sayı ve kelimeler ise uygulamada cep telefonun modelinin bir üst model ve teknolojik olarak piyasaya çıkan yeni bir ürünü çağrıştırmakta olduğu bilinen bir gerçektir.

 





PAYLAŞ