Sega'dan yepyeni minik oyun canavarı : Mega Drive  mini - Haberler - indir.com

Sega'dan yepyeni minik oyun canavarı : Mega Drive mini

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-17 15:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mega Fes 2018 etkinliğinde Mega Drive'ın minyatür versiyonu 'Mega Drive Mini'yi 2018 yılı içerisinde kullanıcı ile buluşturacağı belirtildi. Merak uyandıran cihazın 2018 yılı içerisinde çıkaracağını duyuran şirketin aynı zamanda önümüzdeki yaz aylarında bir dizi klasik oyunu da Nintendo Switch'e taşıyacağını da belirtti. Şirketin daha önce de eski donanım sistemlerine yönelik bazı çalışmalar yaptığı ve bazı kopyalar oluşturduğu belirtiliyor.  Bu kapsamda bir örnek verilecek olursa eski Atari konsollarını yapan At Games'in isim hakkını lisans ettirerek, Sega Genesis Flashback' de dahil olmak üzere Genesis'in kopyalarını ürettiği gündeme gelmişti. Ayrıca AtGames Facebook sayfasından yaptığı açıklamada ise Mega DriveMini'nin kendi donanımı üzerinde çalışacağını gündeme yansıtmıştı.

Bu kapsamda oluşturulan haberlere bakıldığı zaman TechnoToday'in haberinde bu yeni cihazın oyuncuların önceden yüklenmiş bir dizi oyunu oynamalarına imkan veren ve oldukça popüler olan NES Classic ve SNES Classic cihazlarıyla aynı çizgiyi takip edeceği gelen tahminler arasında yer alıyor.  Başka bir haber olan Polygon'un haberine göre cihaz ilk çıktığında Japonya'da satışa sunulup kullanıcı ile karşı karşıya geleceği söyleniyor. Sega şirketinin  orijinal Mega Drive'ı 29 Ekim 1988 tarihinde çıkarmış, ve dünya çapında satışa sunduğu biliniyordu.

Bu kapsamda şirketin klasik oyunlarının iOS ve Android telefonlarda çalışan versiyonlarını da yakın bir zamanda lisans ettirdiği gündeme gelmişti. Ayrıca Switch kullanıcılarının da bu oyunları oynayabilecekleri söylenmekte.

 





PAYLAŞ