Samsung'un Yapay Zekâ Teknolojisi Her Tür Video İçeriğini 8K'ya Dönüştürüyor - Haberler - indir.com

Samsung'un Yapay Zekâ Teknolojisi Her Tür Video İçeriğini 8K'ya Dönüştürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-12 15:21:21
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son zamanların teknolojisi olan ve günden güne daha da gelişen yapay zeka üzerine, teknoloji firmalarının çalışmaları devam ediyor. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Samsung, CES 2018 fuarı öncesinde gerçekleştirdiği etkinlik sırasında, video içeriklerinde yapay zeka teknolojisini nasıl kullandığı gösterdi. Samsung, etkinlikte 8K yapay zeka teknolojisini tanıttı ve bu teknolojiden faydalanarak, her türlü video içeriklerini 8K'ya dönüştürebildiklerinden bahsetti. Yapay zeka, düşük çözünürlüklü içerikleri otomatik olarak algılayarak, bu görüntüleri 8K kalitesine dönüştürüyor.

Piyasada, UHD ve 8K ekran teknolojisine sahip çok fazla ekran modeli bulunuyor. Fakat bu duruma tezat olarak, yüksek çözünürlüğe sahip içerik sayısına az rastlanıyor. Bu nedenle bu ekran modelleri pek bir işe yaramamış oluyor. Samsung, yeni teknolojisi ile bu duruma çözüm getirdi. Düşük çözünürlüklü içerikleri algılayan Samsung'un yapay zeka teknolojisi, otomatik olarak görüntüleri 8K kalitesine dönüştürüyor. İzleyici, bu teknoloji sayesinde izlediği herhangi bir program veya içeriği, yayından bağımsız olarak 8K çözünürlükte izleyebiliyor.

Samsung'un yapay zeka teknolojisi şu özellikleri destekliyor;

-          Yapay zeka teknolojisini destekleyen  QLED TV, öncelikle düşük çözünürlüğe sahip görüntüyü yüksek çözünürlüğe dönüştürmeden, görüntüleri analiz ediyor. Daha sonra, düşük çözünürlüklü görüntü ayıklanıyor ve en uygun filtre seçilip yüksek kaliteye dönüştürülüyor.

-          Teknoloji, görüntülerin 64 kat daha iyi olmasını sağlıyor. Görüntülerin tonlamalarının doğallığından bir şey kaybetmesine izin verilmiyor.

-          QLED TV, teknolojiden faydalanarak görüntü kalitesi elementlerini (siyah / aşırı ışık / parlaklık), sahne bazında kategorilendiriyor.  Bu da daha zengin ve detaylı zıtlıklara sahip görüntülerin oluşmasını sağlıyor.

Samsung'un 8K yapay zeka teknolojisini kullanan kullanıcıların, ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmasına gerek kalmıyor. Görüntü kalitesinin otomatik olarak ayarlandığı gibi, televizyonun sesi de sahnelere göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Eğer bir konser izliyorsanız, düşük frekanslı sesler, otomatik olarak güçlendiriliyor ve daha da keyif alınması sağlanıyor. Samsung'un 2018 QLED TV serisi, CES 2018 Yenilikçilik Ödülüne layık görüldü ve yapay zeka teknolojisi oldukça ilgi toplamayı başardı.





PAYLAŞ