Samsung'un Ultra Dayanıklı Telefonu Xcover 4 Özellikleri - Haberler - indir.com

Samsung'un Ultra Dayanıklı Telefonu Xcover 4 Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 19:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung akıllı telefon pazarındaki payını geliştirmek ve büyütmek adına her alanda ve her segmentte çeşitli ürünler üreterek piyasaya sunuyor. Amiral gemisi modellerin yanı sıra orta segment cihazları ile de birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Teknolojinin ve tasarımsal zarifliğin üst seviyede olduğu modelleri daha çok amiral gemisi ve orta seviye cihazları oluyor. Ancak son çıkan bir bilgiye göre askeri dayanıklılık standartlarındaki yeni bir ultra dayanıklı akıllı telefonunu yakın zamanda piyasaya sunacak. Samsung Xcover 4 isimli bu model donanımsal zenginliğin yanı sıra dayanıklı tasarımsal yapısı ile dikkatleri çekmekte.

Hatırlarsak Xcover serisi ilk olarak 2015 yılında akıllı telefon pazarına giriş yapmış ve dayanıklılık noktasında adından bahsettirmişti. Yeni versiyonu Xcover 4 ise önceki serisi gibi oldukça dayanıklı ve daha gelişmiş bir cihaz olarak gelecek. Özellikler bakımında giriş seviye bir Android cihazı özelliklerine sahip bu yeni model yine aşırı şekilde dayanıklı olacak. Teknik detaylara bakacak olursak, Samsung Xcover 4 modelinde HD 1280x720 çözünürlüklü bir ekrana sahip olacak. 5 inç büyüklüğünde olacak olan bu ekran IPS LCD bir panele sahip olacak ve 294 ppi değerinde bulunacak.

İşlemci tarafında 7.nesil Exynos 7570 işlemcisi kullanılan bu modelin grafik biriminde Mali T720MP2 modeli bulunuyor. Bu işlemci ve grafik yonga setini ise 2 GB RAM belleği desteklemekte. 16 GB dahili depolaması bulunan bu modelin hafıza kapasitesi microSD kart desteği ile 256 GB'a kadar arttırılabilecek. 16 GB hafızanın yaklaşık 6 GB'lık bir dilimini sistem kullanıyor ve geri kalanı ise kullanıcıya kalıyor. Kamera noktasında F2.2 değerinde 5 megapiksellik ön kamerası HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. Arka kamerası ise 30 FPS Full HD video çekebilen 13 megapiksellik 2 led flaşlı kameraya sahip.

Dayanıklılık yapısına bakacak olursak, IP68 sertifikası ile su geçirmez bu yapısı kauçuk bir gövde ile geliyor. 1.5 metreye kadar 30 dakika suya dayanıklı bu yapı doğa şartlarına dayanıklı bir yapı ile tasarlanmış durumda. IP 68'in yanı sıra MIL-STD 810G askeri dayanıklılık sertifikasına da sahip. Bu sertifika ile aşırı yüksek sıcaklıklara ve çeşitli darbelere ultra dayanıklı olarak yapılmış durumda.





PAYLAŞ