Samsung'un Bixby Hizmeti Sonunda Kullanıma Açıldı - Haberler - indir.com

Samsung'un Bixby Hizmeti Sonunda Kullanıma Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-20 15:00:39
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un satış rekorları kırmaya devam eden yeni amiral gemisi serisi olan Galaxy S8 ve S8+ ailesiyle beraber birçok yeni teknoloji de sunulmuştu. İşte bunlardan birisi olan ve Samsung'un yeni sesli asistanı konumunda bulunan Bixby'da duyurulmuştu. Nihayet uzun zamandır bekleyişten hemen sonra bu hizmet kullanıma aktif oldu. Dünya genelinde henüz kullanılmaya sunulmayan bu hizmet bir süre sadece İngilizce komutları anlama sorunları bulunuyordu. Ancak Samsung cephesinden beklenen haber geldi ve bir süredir beklenen Bixby sesli asistan kullanılabilir duruma geldi.

Apple cephesinden Siri'ye rakip olması beklenen Bixby'ın bir süredir bir kısım kitle tarafından test edildiğini biliyorduk. Fakat bu süreçte çeşitli dil algılama sorunları da yaşayan Samsung sistemi bir türlü İngiliz dili ile uyumlu bir hale getiremiyordu. Sesli komut alması beklenen bu asistan İngiliz dilindeki kelimelerin sıralanışı ve farklı aksanından ötürü algılamada problemler yaşıyordu. Samsung'un ise oldukça problemlerle başa çıktığı bu sesli asistan nihayet final sürümü tamamlandı ve tam sorunsuz bir halde kullanıcılara sunuldu. Artık tüm Galaxy S8 Galaxy S8+ kullanıcıları bu hizmetten faydalanabilecekler.

Bixby'ı ilk defa kullanacak olanlar ise ilk önce bir ön kurulum gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bunun için Bixby'a atanan özel tuşa basmanız ve bir süre beklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra 'Hi Bixby' şeklinde seslenerek sanal asistan ile konuşmaya başlayabilirsiniz. Telefona dokunmadan komut vermenizi sağlayan bu sistem üçüncü parti uygulamalar ile de uyumlu olarak çalışabiliyor. Şuan için sadece İngilizce anlayan Bixby'ın yakın zamanda diğer dillere de destek vermesi bekleniyor.





PAYLAŞ