Samsung'un Akıllı Hoparlörü 2018'de Geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'un Akıllı Hoparlörü 2018'de Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-15 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz Ağustos ayı ile beraber Samsung yetkilisi tarafından şirketin bir akıllı hoparlör üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği ifade edilmişti. Mobil birimin başındaki isim olan Dj Koh tarafından akıllı hoparlör geliştirmek için çalışmaların sürdüğü belirtilmişti. Bloomberg kaynaklı habere göre ise şirketin çıkartacağı ilk akıllı hoparlör modeli 2018'in ilk yarısında satışa çıkması bekleniyor. Bu yeni hoparlörün ABD satış rakamının ise 200 dolar etiketine sahip olması bekleniyor.

Hoparlörün net özellikleri belli olmuş olmasada, Koh tarafından hoparlörün bazı bilgileri de paylaşılmış durumda. Samsung'un bu ilk ve yeni akıllı hoparlör modelinde şirketin dijital asistanı olan Bixby yer alacak. Hoparlörün asıl yeteneği ise yüksek ses kalitesi ve internete bağlı olan ev eşyalarının yönetim yeteneği olacak. Samsung'un SmartThings ekosistemi için merkezi bir yönetim görevi görecek olan bu cihaz Galaxy serisi ile beraber tüm Samsung markalı cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalışabilecek.

Bu yeni akıllı hoparlörün birçok pazarda satışa çıkacağı ifade edilirken, ses tabanlı bir web araması gerçekleştirebilmek için geliştirilmelerin sürdüğü söyleniyor. Bu akıllı hoparlör Bixby sesli asistanı farklı bir cihaza entegre etmek için önemli ürünlerden birisi olarak gözüküyor. Televizyonlar, giyilebilir ürünler ve akıllı buzdolapları Bixby asistanının kullanım alanları olarak gözüküyor. Samsung bu kategoride de piyasaya ürününü sokarak, pazarda yer alan Amazon Echo ve Google Home gibi ürünlere rakip olarak gelecek diyebiliriz.





PAYLAŞ