Samsung'dan Rekor Faaliyet Karı - Haberler - indir.com

Samsung'dan Rekor Faaliyet Karı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-23 14:00:18
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Teknoloji devi olan Samsung üretimini yapmış olduğu akıllı cihazlarla göz dolduruyor. Ancak marka son yıllarda gözle görülür derecede değer kaybına uğramıştır. Bunda en çok da diğer markaların üretimini yapmış olduğu elektronik cihazlar yer alır. Bu sene Samsung yapmış olduğu çalışmalarla kaybettiği değeri geri kazanmıştır. Bunda en çok katkısı olan markanın üretimini yaptığı Galaxy S7 serisidir.

Akıllı Telefon Serisinde Zirve

Samsung son üretiminde göstermiş olduğu başarı ile yine zirvenin tak başına sahibi olmuş gibi görünüyor. Piyasaya sürdüğü Galaxy S7 serisi ile yıllar önce gösterdiği başarısını yeniden elde eden

Samsung faaliyet karında rekoru kırmış bulunuyor. Üretimden 7 milyar dolara yakın kar eden Samsung 2 yıl aradan sonra yine zirvede olmanın mutluluğunu yaşıyor. İlk çeyrekteki karı 4.8 milyar dolay civarı olan Samsung'un karı ikinci çeyrekte analiz uzmanlarının yapmış olduğu çalışmalara göre 7 milyar dolar civarını bulmuştur.

Akıllı Kar Galaxy Serisi

Samsung 2 yıl durgunluktan sonra imzasını attığı Galaxy serisi ile durmadan çıtasını yükseltebilmeyi başarmış durumdadır. Galaxy serisi ile geçmiş yıllarda yapmış olduğu açığı kapatmaya çalışan firma özellikle Galaxy A ve J serisi ile aradaki farkı koruyabileceğini gösteriyor. Son yılların en iyi android cihazlarına imza atan marka üretim tarihinde en çok 70 milyon model satan Galaxy S4 ile çıtasını yükseltmeyi başarmıştır.

Galaxy Serisi Satış Rakamları

Smasung ürettiği Galaxy serisinde en çok satışı 70 milyonluk satışla beraber Galaxy S4 serisinde gerçekleştirmiştir. İkinci sırada ise Galaxy S3 modeli 60 milyonluk satış ile yerini alır. Ardından Galaxy S2 modelinden 40 milyonluk satış yaparak 3. Sırada bulunur. Samsung belirlenen istatistiksel raporlara göre Galaxy serisinden 250 milyon üzerinde satış yapmıştır.

Galaxy serisinin piyasaya ilk sürüldüğü zamanlarda firmanın yine durgunluğunu koruyacağından söz edilse de marka bunun aksini ispatlayarak 2 yıllık durgunluğunu sonlandırmış ve ekonomiyi bir anda canlandırmıştır. Ekonomistlerin hazırladığı analiz raporlarına göre de Samsung diğer akıllı telefon üreten markalara oranla bir adım önde yer alır. Yapmış olduğu satışlardan 7 milyar dolar kazanarak bunu bir kez daha ispatlamıştır.





PAYLAŞ