Samsung'dan Piyasanın En Hızlı 8 GB RAM'i Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Samsung'dan Piyasanın En Hızlı 8 GB RAM'i Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-15 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Donanım ve bellek üretim noktasında lider markalardan olan Samsung, ikinci nesil 8 GB HMB2 DRAM belleklerini tanıttı. Yüksek bant genişliği özelliğine sahip olan 8 GB DRAM modeli piyasanın en yüksek veri iletim özelliğine sahip durumda. Aquabolt olarak isimlendirilen bu yeni RAM modeli 2.4 Ghz veri aktarım hızına sahip olarak ilk HBM2(Yüksek Bant Genişlii Belleği) olarak piyasaya çıkış yapacak. Bu yeni model bir önceki nesil RAM modeline göre oldukça hızlı ve daha iyi bir performans sergiliyor.

8 GB HBM2 modeli 8 GB GDDR5 çipine göre tam 10 kat daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor. Şirketin bu yeni modelde termal soğutma sistemine ek olarka TSV rakamlarını arttırdığını ve sayısal modifikasyonun değiştirildiği ifade ediliyor. Diğer yandan bu donanımın genel gücünü arttırmak için ise DRAM paketinin altına ek bir koruyucu tabaka daha dahil edilmiş durumda.

Şirket tarafından kullanıcılara AquaBrade DRAM sağlayacaklarını ve önde gelen OEM içerikleri ile beraber yapay zeka, hesaplama ve grafik işleme gibi birçok alanlarda bellek teknolojilerinin geliştirilmeye devam edileceği dile getiriliyor. Samsung'un bu yeni RAM teknolojisini dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve masaüstü bilgisayar modellerinde göreceğiz. Ayrıca bu yeni RAM'leri bu yıl çıkacak olan mobil cihazlarda da görebileceğiz.





PAYLAŞ