Samsung Tizen İşletim Sisteminde Kritik Hatalar Bulundu - Haberler - indir.com

Samsung Tizen İşletim Sisteminde Kritik Hatalar Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-07 17:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Teknoloji devlerinin çeşitli mobil ve giyilebilir teknolojiler için geliştirdikleri işletim sistemleri popüler olsalar da, kimi zaman bu sistemlerde çeşitli güvenlik açıkları tespit edilebiliyor. Genelde ufak çaplı hatalar ve açıkları firmalar tarafından hemen tespit edilerek gerekli güncelleme ile o hatayı ortadan kaldırıyorlar. Her ne kadar hatasız bir geliştirme mümkün olmasa da Samsung'un işletim sistemi olan Tizenler de açığa çıkan bir güvenlik zafiyeti hiç de kabul edilebilir cinsten değil. Son tespit edilen Tizen işletim sisteminin açığı oldukça tehlikeli düzeyde olduğu belirtiliyor.

Güvenlik araştırmacısı olan Amihai Neiderman tarafından yayınlanan raporlara göre Tizen sistem kodlamasında ciddi açıklar ve hatalar bulunmakta. Tespit edilenlere göre Tizen işletim sisteminde toplam olarak 40'tan fazla kritik seviyede güvenlik açığının bulunduğu belirtilmekte. Bu güvenlik açıkları o kadar tehlikeli ki, cihaz kötü niyetli bir hacker tarafından tamamen kontrol altına alınabilir ve ortaya kötü sonuçlar çıkabilir. Bu açık ile beraber Hacker'lar Tizen'ın uygulama mağazasına giriş yaparak cihazlara kötü niyetli bir yazılım kurabilmekteler.

Zararlı yazılım kurulum sonrasında ise cihaz tamamen bir başkasının kontrolüne geçebilir ve cihaz içerisindeki tüm bilgileriniz kötü niyetli kişilere geçiş yapabilir. Tizen işletim sistemi ise Samsung bünyesinde giyilebilir teknolojilerden, televizyon ve telefonlara kadar her alanda kullanılan bir işletim sistemi diyebiliriz. Son zamanlarda Samsung'un yoğun bir ilgi gösterdiği işletim sistemi hala geliştirilmeye ve açıkların kapatılması üzerine çalışmalar sürdürülüyor. Fakat bu araştırmalar neticesinde oldukça kritik hataların bulunduğu bu işletim sistemi hakkında Samsung'un en acilinden güvenlik anlamında önlemler alması gerekiyor gibi gözüküyor.





PAYLAŞ