Samsung, iPhone 8 İçin OLED Ekran Paneli Üretecek - Haberler - indir.com

Samsung, iPhone 8 İçin OLED Ekran Paneli Üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-24 18:00:26
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Ürettikleri cihazlarla sürekli yarış halinde olan iki dev şirket bir araya geliyor. Gelen bilgilere göre Samsung ve Apple arasında yapılan anlaşmaya göre Apple'ın gelecek nesil ürünü iPhone 8 için Samsung OLED Ekran üretecek.

Telefonlarda kullanılan ekran, akıllı cihazların en önemli donanım özelliklerinden birisi. Bu doğrultuda ürünlerinde en yeni teknolojik özelliklere sahip ekranları tercih eden firmaları birbirleri ile adeta yarış içinde. Bu firmalardan biri de Apple. Şirket, 2018 yılında piyasaya sunacağı yeni modeli iPhone 8 için uzun zamandır ekran üretici firma aramaktaydı.

Apple önceki iPhone modellerinde kullandığı ekran panellerini Samsung'tan sağlamaktaydı. Bugün gelen bilgilere göre ise iki şirket arasındaki iş birliği iPhone 8 ile de devam edecek. Apple, Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile bir kez daha iş birliğine giderek gelecek nesil cihazı iPhone 8'in ekran panelleri üretim tarafını yine Samsung'a devretti.

Konuyla ilgili Apple ve Samsung'dan resmi bir açıklama gelmedi ancak iPhone 8 için son zamanların en gelişmiş ekran teknolojisi olan OLED Ekran panellerinin kullanılacağı şimdilik kesinleşmiş gibi görünüyor.





PAYLAŞ