Samsung, GTA 5 Moduna Dava Açacak - Haberler - indir.com

Samsung, GTA 5 Moduna Dava Açacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-27 02:07:24
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Yeni serisinde meydana gelen problemle bir süre gündemde kalan Samsung, GTA V oyununa konu olmuştu. Bomba yerine Samsung telefonlarını kullanan GTA V'e Samsung tarafından dava açıldı.

Samsung yeni serisi Galaxy Note 7 ile ön sipariş rekoru kırmış ve büyük ilgi görmüştü. Telefonun piyasaya sürülmesinden sonra, bataryasında oluşan problem kullanıcıların sorun yaşamasına neden olmuştu. Bataryaları patlayan Note 7'leri geri çağıran Samsung yetkilileri, durumdan ötürü büyük zarara uğramıştı. Bu olayın üzerine, durumu mizaha çeviren GTA V, patlayan Samsung Note 7'leri oyuna bomba olarak ekledi. Bu durum sonrasında Samsung tepkisiz kalmadı. Son edinilen bilgilere göre, Samsung GTA V'e dava açtı.

Samsung patlayan serisi Galaxy Note 7 serisiyle, bir çok capse, konu olarak sosyal medyada bir süre gündemde kalmıştı. Olayın bu kadar yankı uyandırmasının üzerine, oyun dünyasının en popüler oyunlarından birisi olan GTA V'te bu durumu oyuna konu etti. GTA V'te  Galaxy Note 7'ler sticker bomba olarak kullanılmıştı. Oyundaki bombaların yerini Galaxy Note 7 cihazlarının aldığı yeni mod oyuncular tarafından beğenilen bir mod olmuştu. Oyuncuların çok eğlendiği ve güldüğü bu mod, Samsung tarafından aynı şekilde karşılanmadı. Bu olay Samsung'un Grand Theft Auto 5 serisini mahkemeye şikayet etmesine neden oldu. Samsung, oyunun bu tavrını fikri mülkiyete saldırı olarak nitelendirdi.

Samsung, telif hakkını çiğnemesiyle beraber şirketi aşağılayıcı ve şirkete karşı kışkırtıcılık yaptığı gerekçesiyle, oyun hakkında şikayetçi oldu. Modun kaldırılmasını talep eden Samsung, bununla alakalı internette yer alan görsel içeriklerin de kaldırılması talebinde bulundu.







PAYLAŞ