Samsung genişletilebilen ekran üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung genişletilebilen ekran üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-21 16:54:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Akıllı telefon pazarı teknolojinin gelişmesi ile global bir sektör haline geldi. Gün geçtikçe yeni teknolojilerin ortaya çıktığı bu hareketli pazarda kullanıcılar yeni gelişmelere ayak uyduramıyor desek yeridir. Bu yeni gelişmelerden bir tanesi de katlanabilen akıllı telefonlar. Bir süredir akıllı telefonların üzerinde çalıştığı katlanabilir telefonlar başta Samsun şirketi olmak üzere birçok teknoloji şirketinin odak noktası haline gelmiş durumda. Bu durumda akıllı telefon markalarından herhangi bir telefon piyasaya sürülmese de bu özelliğe sahip tek akıllı telefon ZTE' nin Axon modeli.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan patent görsellerine göre Temuz ayında Samsung tarafından alınan bir ekran patenti şirketin katlanabilir akıllı telefon fikrini daha farklı bir şekilde düşündüğünü gösteriyor. Samsung katlanabilir ekran yerine genişleyen ekran fikrini uygulamaya sokmaya çalışıyor.

Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi' ne yapılan bir başvuruda fark edilen patent başvurusuna göre cihaz üç farklı ekrandan meydana geliyor. İlk olarak standart akıllı telefon ekranı . Fakat bu ekranın normallerine göre farkı olarak oyun oynamak yada film izlemek gibi amacınız olduğunda ekranı çerçevelerinden tutarak çekmece gibi açabiliyor ve diğer iki ekranı da kullanıma sokuyorsunuz. Böylece daha büyük ve daha geniş ekran ile eğlencenize kesintisiz devam ediyorsunuz. Samsung' un gerçekleştirdiği bu patent başvurusunda yer alan teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmezken böyle bir telefonun hayata geçirilmesi ile ekranların üst üste gelmesi ile telefonun fark edilebilir bir şekilde kalınlaşacağı ve günlük kullanım için uygun olmayacağı söyleniyor.





PAYLAŞ