Samsung, Galaxy S9'un Ekran Sorununu Çözmeye Çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung, Galaxy S9'un Ekran Sorununu Çözmeye Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 14:27:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çıkışından önce büyük ses getiren Samsung Galaxy S9'un, çıkışından sonra neredeyse her akıllı telefonun başına gelen olayı yaşaması kaçınılmaz oldu. Akıllı telefonların piyasaya sürülmesinden sonra, kullanıcılar genellikle cihazda yolunda gitmeyen bir şeylerden şikayet edebiliyorlar. Samsung Galaxy S9 kullanıcıları da geçtiğimiz günlerde cihazlarındaki ekran probleminden şikayet ederek, Güney Koreli şirkete rapor yolladılar. Samsung gelen raporların sayısının artmasıyla birlikte, duruma el attı ve şimdi kullanıcıların şikayet ettiği ekran sorununu çözmeye çalışıyor.

Samsung Galaxy S9 Ekran Sorunu

Samsung Galaxy S9 kullanıcılarının, son günlerde cihazla ilgili şikayetlerinde artış olduğu gözlemlendi. Bir Samsung sözcüsü de bu durumu doğrulayarak, artan sayıda şikayet raporu aldıklarını söyledi. Galaxy serisinde kronik olduğuna inanılan bir problem olan ekran sorunu, Galaxy S9 cihazlarının ekranlarının bazı bölgelerinde, ölü piksellerin meydana gelmesine neden oluyor. Bu durum, kullanıcıların dokunmatiği kullanmasının önüne geçiyor ve ekran sorun nedeniyle kullanılamayabiliyor. Bu anlamda gelen şikayet raporlarının artması, Güney Koreli şirketi harekete geçirdi. Şirket, standart fabrika ayalarına sıfırlama, hassasiyeti arttırma gibi geçici çözümleri kullanıcılarına sundu. Fakat kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre bu yöntemlerin hiçbiri sorunu çözmüyor.

Samsung sözcüsü Engadget'a şöyle bir açıklama iletti;

'Samsung'da müşteri memnuniyeti işimizin temelini oluşturuyor ve mümkün olan en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Galaxy S9 ve S9 + dokunmatik ekran duyarlılığı ile ilgili sınırlı sayıdaki raporu inceliyoruz. Etkilenen müşterilerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz ve araştırıyoruz.'

Benzer sorunlar daha önceki zamanlarda piyasaya sürülen Google Pixel 2 ve iPhone X cihazlarında da gözlemlenmişti. Yine ekranla ilgili bir sorunlar gündeme gelen Samsung da bu amiral gemilerinin arasına katılmış oldu. Bu sorunların çözümü de genellikle yalnızca yazılımsal olarak çözülebiliyor.





PAYLAŞ