Samsung Galaxy S9 & Sony Xperia XZ2 - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S9 & Sony Xperia XZ2

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

MWC 2018 fuarında tanıtılan telefonlar teknoloji dünyasında yeni rekabetlerin habercisi olmuştu. Şirketlerin amiral gemilerini tanıttığı fuara pek çok telefon damga vurdu. Sony' nin tanıttığı Xperia XZ2 ile yenilikçi telefon anlayışı ile rakiplerine göz kırptı. Sony' nin yeni telefonu Xperia XZ2' yi ya da Samsung Galaxy S9' u alıp almama konusunda  karar vermenizi sağlayacak yeni özelliklerini sizler için derledik. Sony Xperia XZ2, Ekranı Gorilla Glass 5 kaplı olacak. Tasarımıyla dikkat çeken telefon ekran çerçevesi konusunda eskisi ile aynı hatlara sahip. Ancak yeni ekran çerçevesi eski ekran çerçevelerine göre daha ince bir yapıda. Telefonun hafif kavisli arka yüzü ile ele daha iyi bir oturma hissi verilmiş.

Samsung Galaxy S9 ise tasarım olarak geçen yılki tasarımı Galaxy S8 ile aynı. Cihazın ön ve arka yüzü cam ile kaplanmış. Galaxy S9 ,S8' e göre daha düz ve elde tutuş hissini iyi veren bir telefon. Her iki telefon da Ip68 puan aldı. Bu özelliği ile suda düşme kumda yuvarlanma gibi durumlara karşı dayanıklılar. Ayrıca Sony Xperia XZ2 telefonunda kulaklık girişi yokken , Galaxy S9' da kulaklık girişi bulunuyor.

Samsun Galaxy S9

EKRAN

İki telefonun ekranı da gayet iyi bir biçimde. Samsung ekranında OLED teknolojisini kullanırken Sony, Bravia markasını kullanıyor ve iyi bir LCD ekranına sahip. Galaxy 5,8 , Sony Xperia XZ2 5,7 inç ekrana sahip. Çözünürlük konusunda Samsung QHD+ ekranı ile Sony'nin Full HD ekranını geride bırakıyor.

İŞLETİM SİSTEMİ VE GÜÇ

Her iki telefon da Andoid Oreo 8.0 işletim sistemi ile çıkacak. Anlaşılacağı üzere her iki telefon da Google' ın son işlevlerini kullanıcılara sunacak. Bununla birlikte her iki telefonda da Qualcomm Snapragon 845 ve 4 GB RAM kullanıcılara sunulacak.

Xperia XZ2

KAMERA

İki telefonda da kamera performansı olarak güçlü kameralar tercih edilmiş. Sony tek sensörlü olsa da dünyanın ilk 4K HDR video kaydedebilen kamerası ile oldukça iddialı. Samsung  telefonunda 12 MB lik kameraya sahipken Sony 19 MB lik kameraya yer vermiş. Samsung çift diyagram tektonojisi ile kamera konusunda rakiplerine fark atmaya çalışırken Sony gelecekte bundan daha iyi teknolojide kameralar üreteceklerini iddia ediyor. Her iki telefon da 960 fsp ağır çekim yapabiliyor.





PAYLAŞ