Samsung Galaxy S9 Hakkındaki İlk Bilgi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S9 Hakkındaki İlk Bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un amiral gemisi modeli ve giriş seviyesi cihazları birbir tanıtılmaya devam ediyor. Bu sene Galaxy S8 serisi ile piyasaya giriş yapan şirket'in giriş seviyesi modeli Galaxy J3 2017 modeli de geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Şirket gündeminde bu isimler devam ederken önümüzdeki senenin amiral gemisi modeli olması beklenen Galaxy S9 için çalışmalara başlandı. Henüz tasarımı ve diğer detayları hakkında herhangi bir bilgi bulunmazken, cihaz ile ilgili ilk detaylarda belli olmaya başladı. Gelen ilk önemli bilgiye göre Galaxy S9 modelinde Qualcomm'un yeni bir işlemcisi olacak olan Snapdragon 845'in olacağı düşünülüyor.

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ailesinde 10 nm teknoloji ile üretilen Snapdragon 835 işlemci modeli tercih edilmişti. Yeni seride kullanılacak olan Snapdragon 845 modelinin ise 7 nm ile üretileceği ifade ediliyor. Yeni Snapdragon işlemcilerinin üretiminde ise TSMC ve Samsung'un ortak olarak çalışacağı belirtiliyor. Her sene çıkarttığı amiral gemisi modellerinde iki farklı işlemci versiyonu kullanan Samsung, yine yeni seride de Snapdragon işlemci ile Exynos olarak ayırması bekleniyor.

Yapılan testlere göre Galaxy S8'de kullanılan Exynos 8895 işlemcisine sahip olan Galaxy S8 serisinin pil ömrü açısından Snapdragon 835'e göre daha uzun kullanım sunduğu ifade edilmekte. Samsung ise bu gibi fark ve sorunların oluşmaması için yeni serisinde pil performansı anlamında birbirlerine yakın olması için çalışmalar yapacak. Önümüzdeki yılın başı ile beraber Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcilerinin üretimine bşlaması beklenirken, Galaxy S9 serisine ait ise 2018 yılının Nisan ayında satışa çıkması işaret ediliyor.





PAYLAŞ