Samsung Galaxy S10 çentikli ekranla gelebilir - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10 çentikli ekranla gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 14:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın iPhone X serisi sonrasında piyasada çentikli tasarıma sahip akıllı telefon modellerinin yaygınlaşmaya başladığını görmüştük. Birçok bilinen telefon üretici markalarının yanı sıra Çinli üreticiler bu tasarım çizgisini benimsemeye başlamışlardı. Güney Koreli şirket Samsung ise böyle bir tasarım çizgisine geçiş yapmamıştı. Ancak ortaya çıkan yeni patent içeriklerine göre Samsung'un Galaxy S10 serisi ile beraber çentikli tasarıma geçiş yapabileceği ortaya çıktı. Galaxy S8 ve S8+ ile beraber tasarım ve kasası komple değişen şirket çerçevesiz ekran yapısı ile büyük bir beğeni kazanmıştı.

Sonrasında gelen Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazlarının da tasarımı bir hayli beğenilirken Samsung'un yeni ortaya çıkan S10 patentlerine göre iPhone X ile bir benzerlik gösterebileceği ortaya çıktı. Çentikli tasarım ile ortaya çıkan patent görsellerinde ön yüzeydeki çıkıntı bölümünde kamera ve gerekli sensörler bulunacak. Diğer yandan çizimlerde gözükene göre sol üst köşede yatay olarak çift kamera bulunacak. Modelin arka yada ön yüzeyde herhangi bir parmak izi tarayıcısı bulunmuyor. Bu noktada ise parmak izi tarayıcısının ekrana entegre olarak gelebileceği düşünceleri akıllara geliyor.

Henüz sızıntı olan bu patentlerin resmi olmadığı ve koruma amaçlı olabileceği de söyleniyor. Samsung'un yeni nesil cihazları ile hangi tasarım çizgisini izleyeceği ise merakla bekleniyor.





PAYLAŞ