Samsung’un 2017 yılında sunmuş olduğu Galaxy Note 8 ailesi gerek donanım gerekse tasarım noktasında üst seviye bir akıllı telefon olmuştu. Ancak değiştirilen parmak izi tarayıcısının konumu bazı kullanıcı kitlesi tarafından oldukça fazla eleştiriye sebep olmuştu. Bizde sizlere bu içeriğimizde Galaxy Note 8 cihazlarında bulunan parmak izi tarayıcısı sorunun çözüm yöntemlerine göz atacağız. Yeni parmak izi tarayıcısı eski nesil modellere göre home butonu kaldırılarak kamera sensörünün hemen yanında yer alan kısma getirildi.

Galaxy Note 8 Parmak İzi Sorunu

Galaxy Note 8’de yenilenen bu parmak izi tarayıcı konumu ise ulaşması zor bir yerde olduğu için bir sorun teşkil ediyor. Kamera sensörü ile sürekli karıştırılan bu alan için yeni bir çözüm yöntemi ortaya çıktı. İlk olarak yabancı kaynaklı blog sayfasında ortaya çıkan bu çözüm de parmak izi tarayıcısının kamera ile ayırt edilememesinden ötürü arka kapak çıkartılarak, sensörün yükseltilmesi sağlanmış durumda.

Bu işlemi deneyen Nelson, orijinal kapağı kırarak yenisini sipariş vermek zorunda kalmış durumda. Ancak bu durum sonrasında Galaxy Note 8’de yer alan su gerçirmezlik özelliğide devre dışı kalmış durumda. Ayrıca yükseltilen parmak izi tarayıcısı alanı kısmından ötürü artık cihaz yatay bir şekilde düz duramayacak. Ancak yapılan bu parmak izi sensörünün yükseltilme işlemi sonrasında artık ele daha rahat bir erişim hissiyatı olduğu dile getiriliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir