Samsung bölünüyor mu? - Haberler - indir.com

Samsung bölünüyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-01 16:42:33
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar
Güney Koreli elektronik devi Samsung'un bölünerek küçülmesini isteyen piyasa aktörleri hedeflerine ulaşıyor mu' Samsung yöneticileri önemli kararlar alma aşamasındalar.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmasının yanında beyaz eşyadan medikal ekipmanlara, inşaat malzemelerinden gemi inşaatına kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Samsung, artık iki ayrı şirket olmanın planlarını yapıyor.

Baskılar Artıyor

Aslında Samsung'un bölünme iddiaları yılın başına kadar gidiyor. Dev bir holding haline gelmesi ve başarılı operasyonların tek çatı altında kalması markanın asıl değerinin beklentilerin altında kalmasına neden oluyor. Yatırımcılar da bu konuya sık sık vurgu yapıyordu.

Son olarak yatırım firması Elliott Associates, Samsung yönetim kuruluna bir mektup yazarak holdingin yönetim ve operasyon şeklinde iki iştirak haline gelmesini tavsiye etti. Böylece olması gerekenin yüzde 70 daha altında seyreden marka değeri de revize edilmiş olacak.

Samsung yönetim kurulunun bu mektuba Çarşamba günü cevap vermesi bekleniyor ancak firma içinden gelen bilgiler hali hazırda bir bölünme planının masaya yatırıldığını ifade ediyor. Diğer taraftan yönetim kurulunda başkan yardımcısı olan veliaht Jay Y. Lee de bölünmeden yana. Bu sayede şirketin aile tarafından yönetilmesi çok daha kolaylaşacak. Yani bu kez bölünme ihtimali geçmiş döneme göre çok daha güçlü.

Yatırımcılar da genelde bu noktada birleşiyor. Faaliyet karı yüksek olan bölümlerin bir çatı altında toplanması, holding ve düşük gelirli bölümlerin de diğer bir iştirak olarak yapılanması konusunda görüş birliği var. Samsung'un Çarşamba günü mektuba vereceği cevap belirleyici olacaktır.

Samsung hisselerine yatırım yapan fon yöneticileri, şirketin ikiye bölünerek telefon gibi ürünleri üretip pazarlayan yüksek kazançlı şirketin ayrılmasını, şirketin kâr oranını ve hisse değerlerini düşüren diğer ürünlerin ise farklı bir şirket altında toplanmasını istiyorlar.

 





PAYLAŞ