Samsung Bixby'da Türkçe Dil Desteği Olacak mı? - Haberler - indir.com

Samsung Bixby'da Türkçe Dil Desteği Olacak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-21 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Bilindiği üzere Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri resmi anlamda geçtiğimiz haftalarda tanıtıldı ve cihaz hakkında gelen sızıntı haberleri de bitmiş oldu. En nihayetinde cihazda bulunan tüm teknik detaylar resmi olarak belli oldu ve performans detaylarıda gün yüzüne çıktı. Galaxy S8 tanıtım etkinliği esnasında, cihazda olan donanımsal geliştirmelerin yanı sıra yeni bazı teknolojiler ve yazılım araçlarıda tanıtıldı. Etkinlik kapsamında sesli asistan Siri'ye rakip olması beklenen yeni Samsung'un sesli asistanı Bixby'da tanıtıldı. Bixby hakkında birçok bilgi verilirken, Bixby'ın sesli desteğe sahip olmadığını ve sonuçları yazılı anlamda gösterdiğini belirtelim.

Samsung Bixby, sesli asistanı birçok dili destekleyecek ancak Bixby'da Türkçe dil desteği olacak mı' Bixby sesli asistanı gelişmiş özelliklere sahip olacak ve birçok dil desteğinin yanında Türkçe desteğininde olması bekleniyor. Bixby asistanı şuan için İngilizce ve Korece olmak üzere iki dili destekliyor ve zamanla geliştirmelerin ardından dil desteklerinin artması bekleniyor. Diğer bir rakip olan Google Assistant ise İngilizce ve Almanca dillerini destekliyor. Zirvede bulunan Apple Siri uygulaması ise 36 dili destekleyerek bu alanda en iyi olmayı başarıyor.

Bixby asistanına sunulacak olan dil destekleri arasında Çince, Almanca ve bazı diller ile beraber 7 dilin olacağı sızıntılar arasında. Ancak bu 7 dilin arasında Türkçe dilinin olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Ayrıca Samsung, Bixby ses asistanına oldukça güvenmiş olmalı ki yeni amiral gemisi ailesine Bixby'a kısayoldan erişim butonu dahi eklemiş durumda. Bakalım Samsung, Siri ve Google Assistant arasında ne gibi bir başarı yakalayacak göreceğiz.





PAYLAŞ