Samsung Bixby Tuşuna Farklı Uygulamalar Atanabilecek - Haberler - indir.com

Samsung Bixby Tuşuna Farklı Uygulamalar Atanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-12 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Samsung'un geçtiğimiz hafta itibariyle tanıttığı Galaxy S8 ailesi birçok yeniliği de beraberinde getirmişti. Bunlardan biri olan ve iPhone'un Siri sesli asistanına rakip olması beklenen Bixby sesli asistanı da bulunuyordu. Son çıkan bilgilere göre Bixby asistanı hakkında yeni detaylar belli oldu. Bixby asistanı için Samsung, Galaxy S8 modelinin üzerine ekstra bir özel kısayol tuşu dahi yerleştirmişti. İlk olarak bu sesli asistanın Amerika ve Korece dillerini destekleyeceği ve daha sonrasında dünya üzerinde bulunan dillere de destek sağlayacağı belirtiliyordu. Samsung ise dil desteği henüz gelmeyen ülkeler için bu Bixby kısayol tuşuna herhangi bir uygulamayı açma için komut atamaya izin verecek.

XDA kullanıcıları tarafından belirtilene göre Google Asistant ile bu tuş tekrardan ayarlanabilecek. All In One Gestures isimli bir eklentinin kurulması ile beraber bazı erişebilirliklerin sınırı kaldırılacak ve Bixby asistanının kısayol tuşu özelleştirilebilir olacak. Bu işlemlerin ayarlama esnası karışık gibi gözüksede, Galaxy S8 kullanıcıları Bixby kısayolu yerine o tuşu hızlı kamera erişimi için kullanabilirler. Resmi olmayan bu yöntem Samsung cephesini mutlu edeceğe benzemiyor. Fakat başlangıç olarak dil desteğinin yetersiz olmasından dolayı kullanıcılar bu tuşa çeşitli görevler atıyarak işe yararlılığını arttıracaklar.

Resmi bir çözüm sunulmadığından ötürü çeşitli Android forumları bu konu hakkında illegal çalışmalar ve uygulamalar geliştirmeye başladılar. XDA tarafından belirtilen bu yöntem için herhangi bir root erişimine de gerek duyulmuyor. Bu yüzden Samsung, illegal olarak geliştirilen bu yöntemin önüne geçmesi pekte mümkün gözükmüyor. Samsung'un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin 21 Nisan itibariyle satışa çıkacağını belirtelim.





PAYLAŞ