Samsung Avuç İçin Tarama Üzerinde Çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung Avuç İçin Tarama Üzerinde Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-06 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung tarafından yeni sene ile beraber amiral gemisi cihazlarda çok farklı bir güvenlik yöntemi görebiliriz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllarda parmak izi tarayıcısı hayatımıza girmiş ve pratik bir telefon kilidi olmanın yanı sıra çeşitli ödeme sistemlerinde de kullanılmıştı. Sonrasında ise bu sene ile beraber Apple ve Samsung cephelerinden yüz tanıma teknolojini gördük. Şimdi ise Samsung yeni modellerinde avuç içi tarama adlı yeni bir yönteme yer verebilir. Şirketin bu yeni teknolojinin gerekli olan patent başvurusunu yaptığı ifade ediliyor.

Güney Kore'de hazırlanan bu patent başvurusunun 42 sayfa ve Korece olduğu ifade ediliyor. Dosyada yer alan çizimlere göre Samsung'un bu patenti nasıl kullanacağı yönünde akıllarda bazı fikirler oluşuyor. Görsellere göre kullanıcılar telefonlarının arka kamerlarıyla beraber avuç içlerinin fotoğrafını çekiyor. Çekilen fotoğraftaki avuç içi çizgileri sistemdeki kayıtlar ile eşleşiyorsa Samsung şifre ile alakalı satır aralarına gizlenmiş olan bir ipucu veriyor. Bu sayede ise kullanıcılar unutmuş oldukları şifrelerini hatırlamış oluyorlar.

Şirketin sunmuş olduğu güvenlik önlemlerinin arasında avuç içi taramasıyla beraber bir yenisi daha eklenmiş oluyor diyebiliriz. Şirketin şuan için yüz tanıma, göz tarama, parmak izi okuyucusu, PIN, desen ve şifre gibi birçok güvenlik yöntemi bulunuyor. Bakalım bu yeni avuç içi tarama teknolojisi ne derece etkili ve güvenli olacak göreceğiz.





PAYLAŞ