Samsung, Apple'a yüklü miktar tazminat ödeyecek - Haberler - indir.com

Samsung, Apple'a yüklü miktar tazminat ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-25 15:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji ve özellikle akıllı telefon dünyasından bahsedildiğinde akla ilk gelen iki şirket, Apple ve Samsung oluyor. Samsung ve Apple, bu alanda insanların en çok tercih ettiği ve güvendiği markalar arasında gösteriliyor. Hal böyle olunca, iki şirket arasında sürekli bir rekabet yaşanıyor. Bazen birtakım problemler de çıkabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda buna örnek bir durum yaşanmış ve Apple, Samsung'a dava açmıştı. Apple tarafından 2011 yılında Samsung'a iPhone2ları taklit etmesi iddiasıyla açtığı dava, uzun bir zaman dilimi sonunda sonuçlandı. Dava sonucu Samsung'un aleyhine oldu.

Samsung Apple'a 539 Milyon Dolar tazminat ödeyecek

Apple'ın Samsung'a 7 yıl önce açtığı dava sonunda sonuçlandı. Fakat bu davanın sonucu Samsung'u pek mutlu etmeyecek gibi görünüyor. Samsung ve Apple arasındaki patent davasının kazananı Apple oldu. Bu davada haksız görülen Samsung, Apple'a yüklü bir miktar tazminat ödemek durumunda kaldı. Dava, Kaliforniya'nın San Jose kentinde görüldü. Dava sonucunda, Samsung'un Apple'ın 3 patentini ihlal ettiği kanısına varıldı. Samsung, iPhone tasarımını ve ikon yerleşimini taklit ettiği sonucuna tepki gösterdi. Samsung yetkilileri, adil rekabet için tüm seçeneklerini dikkate alacaklarını dile getirirken, Apple sözcüleri, bu davanın paradan daha fazlası olduğunu söyledi.

Daha önce davaya ilişkin Samsung'un 1,05 Milyar Dolar tazminat ödemesi kararına varılmıştı. Güncel olarak gerçekleşen davada ise bu miktar, 539 milyon dolara çekildi. Apple, söz konusu ihlaller için ayrıca 2,5 Milyar Dolarlık bir tazminat ödemesi de talep etti. Samsung'un bu konuya bakış açısı ise tazminatın patentin kapsadığı bileşenler üzerinden hesaplanarak miktarın 28 milyon olması yönünde.





PAYLAŞ