Samsung Android güncellemelerinin Türkiye'ye neden geç geldiğini merak ediyor musunuz? - Haberler - indir.com

Samsung Android güncellemelerinin Türkiye'ye neden geç geldiğini merak ediyor musunuz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-21 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Samsung ve diğer Anrodid işletim sistemine sahip telefonların güncellenmesi, genelde Türkiye'de daha geç yayınlanmaktadır. Android güncellemelerinin, bölgesel bazlı yayınlanması, çoğu zaman eleştiri alan noktalardan biri olmuştur. Fakat bunun bir takım nedenleri bulunuyor. Samsung Android güncellemelerinin Türkiye'ye ge gelmesinin nedenleri, yazılım geliştirme sürecinden kaynaklanıyor. Yazılım geliştirme süreci uzun adımlara dayanıyor.

Yazılım Geliştirme Süreci Şu Şekilde İlerliyor;

ANA YAZILIM GELİŞTİRME

Güncelleme çalışması ilk olarak 'XX' kodlu yazılımla başlar. Bu süreçte pilot olarak bir model seçilir ve  uygulama İşlemcisi ve Modem yazılımları stabil duruma getirilir.

Ana Yazılım Test

Yazılım stabilizasyonu sağlandıktan sonra, AR-GE departmanının onayına sunulur ve buradan da kalite kontrol departmanının testine gönderilir.

Ana Yazılım FOTA

Kalite kontrol departmanından onay çıktıktan sonra, FOTA sunucu testi ve diğer pilot bölgelerde test etmek için, yeni pilot ülke olarak seçilen bölgelerde, güncelleme FOTA ile son kullanıcılara ulaştırılır.

BÖLGESEL YAZILIM GELİŞTİRME

XX kodlu yazılıma kalite kontrol departmanından onay alınır. Onayın ardından, Uygulama İşlemcisi ve Modem yazılımları alınarak, bölgesel konfigürasyonları kapsayan CSC yazılımı geliştirilir.

Bölgesel Yazılım Testi

Özelliklerin ülke bazında yasal olarak desteklenmesi gerekir. VoLTE, VoWiFi ve MPTCP gibi yeni teknolojiler eklenir ve CSC olan yazılımın kodlaması 'JV' veya 'JT' olarak değiştirilir. Daha sonra ortak kullanılan yazılımlarla Samsung Türkiye mühendisleri tarafından kontrol edilir.

Bölgesel Yazılım FOTA

Türkiye için hazırlanan 'JV' veya 'JT' kodlu yazılım, Samsung Türkiye mühendisleri tarafından onaylandıktan sonra, FOTA üzerinden kullanıcılara ulaştırılır.

Zaman Farkı

Yaşanan zaman farkı da, zorunlu bölgesel geliştirmelerden kaynaklanır.





PAYLAŞ