Şampiyonlar Ligi, bu yıl FIFA'da mı olacak? - Haberler - indir.com

Şampiyonlar Ligi, bu yıl FIFA'da mı olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 15:05:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Her yıl yeni serileriyle futbol oyunu severlerin dikkatlerini üzerine toplayan FIFA ve PES serisinin arasındaki rekabet, eksilmeden devam ediyor. Bu yıl da yine yeni oyunlarını çıkarmaya hazırlanan Konami ve EA, iyi bir çekişme içerisine gireceğe benziyor. Bilindiği üzere, bundan önceki yıllarda PES'in Şampiyonlar Ligi ile anlaşması bulunuyordu. Bu anlaşma bu yıl sona erdi. PES oyuncularının seriyi tercih etmelerindeki nedenlerden biri olan Şampiyonlar Ligi anlaşmasının bitmesi, PES oyuncularını da üzdü. Durum böyle olunca akıllara Şampiyonlar Ligi'nin bu yıl FIFA'da yer alabileceği geldi.

UEFA, PES ortaklığını sonlandırdığını duyurdu

10 yıldır Şampiyonlar Ligi anlaşması PES ile devam ediyordu ve kısa bir süre önce UEFA tarafından yapılan açıklamayla birlikte anlaşmanın son bulduğu öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre, anlaşmanın 2019 yılına kadar süreceği biliniyordu fakat zamanı gelmeden iptal edildiği öğrenildi. Bu durumun, FIFA ile ilişkisinin olacağı söylentileri de hemen kendisini gösterdi.

Konaminin üst düzey yöneticilerinden Jonas Lygaar, konuya dair açıklama yaptı. Lygaari açıklamasında yeni şeyler deneyeceklerini vurgulayarak, 'UEFA Şampiyonlar Ligi lisansı ile benzersiz deneyimler yaşatmak ve tüm dünyadan futbol taraftarlarına bir fırsat sunmak bize büyük heyecan verdi. Bunun tadını çıkardık. Ancak bu yıl odağımızı diğer alanlara kaydırıyoruz. İlişkilerimizin güçlü olduğu UEFA ile birlikte çalışmaya devam etmenin alternatif yollarını araştırmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı. Lygaar, açıklamasında ne kadar yeni şeyler deneyeceklerini söylese de PES oyuncuları anlaşmanın bitmesinden pek de memnun olmadı. İlerleyen günlerde FIFA'nın bu anlamda bir adım atmayacağı ise şimdiden merak konusu.





PAYLAŞ