Sahte fotoğraflar nasıl anlaşılır? - Haberler - indir.com

Sahte fotoğraflar nasıl anlaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-25 22:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : İnceleme

İnternette karşımıza çıkan ve bizi sürekli rahatsız eden sahte içerikler. Profesyonel yazılımlar ve uygulamalarla sahte fotoğraflar karşımıza çıkabilir. Üretilen bu sahte fotoğraflar internet aracılığı ile birçok sayfa veya sosyal medya hesaplarında paylaşılabilir. Paylaşılan bu fotoğrafların sahte oldup olmadığını bilmediğimiz için hemen inanabiliyoruz. Bugün ki haberimizde bu fotoğrafların sahte olup olmadığını anlamanız için sizlere bazı pratik bilgiler aktaracağım.

Gündem ile alakalı, ya da sosyal medyada uzunca süredir konuşulan konularla alakalı sahte fotoğraflar internet aracılığı ile kolaylıkla yayınlanabiliyor. İnsanların düştüğü hata ise bu fotoğrafın gerçek olup olmadığını araştırmadan hemen paylaş butonuna basmak oluyor. Her ne kadar hızlı ve ani bir şekilde bu sahte fotoğraflar internet ortamında yayılsa da bunları üretmek çokta kolay olmuyor. Gördüğünüz fotoğrafın gerçek olup olmadığını anlamanız için öncelikle çok dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekiyor. İlk bakacağınız şey ise fotoğrafın kompozisyonunda saçmanıza gelen bir görselin olup olmadığı. Saçma bir şekilde arkada kalmış insanlar ya da yarım kesilmiş bir nesne gibi. Bir diğer bakmanız gereken şey ise her ne kadar profesyonel yazılımlar ya da uygulamalar ile hazırlanmış olsa da bu işin eğitimini almamış ya da profesyonel olmayan kişiler renk veya ışık ayarını tam ayarlayamaz. Şayet baktığınız fotoğraf yüksek çözünürlüğü olan bir fotoğrafsa bunu farketmeniz daha kolay olacaktır.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise gündemde çok konuşulan bir olayı kullanmak. Şayet haberin orijinal kaynaklarına ulaşmışsanız fotoğrafın sahte olduğunu anlamanız imkansız değildir zaten. Ayrıca haberin konusu ile fotoğraf bir zıtlık yaşıyorsa buda size ayrıca verilmiş bir ipucu oluyor.

 





PAYLAŞ