Safari, Spotify İçin Desteğini Kesiyor - Haberler - indir.com

Safari, Spotify İçin Desteğini Kesiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-11 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasada yer alan çevrim içi popüler müzik dinleme servisleri sıkı bir rekabete devam ediyor. Bunlar arasında başlıca olarak Spotify ve Apple Music yer alıyor. Ancak gelen son güncelleme ile Spotify kullanıcılarını ilgilendiren bir değişiklik meydana geldi. Artık Apple kullanıcıları Safari kullanarak Spotify'a girdiklerinde farklı bir durumla karşılacaklar. Artık Safari, Spotify'a tarayıcı desteğini sunmayacak. Spotify kullanıcıları tarafından tespit edilen bu durum ilk başlarda bir hata olarak sanılsada daha sonrasında Safari'nin artık Spotify'a desteğinin vermeyeceği ortaya çıktı.

Yeni güncelleme ile ortaya çıkan bu durum sonrasında Mac cihazınız üzerinden Spotify kullanmak için Safari yerine başka bir tarayıcı kullanmak istemiyorsanız Spotify'ın sunmuş olduğu ücretsiz taraytıcı erişiminden yararlanamayacaksınız. Diğer yandan iOS üzerinde Apple kullanıcıları için bir Spotify uygulaması bulunduğu için farklı bir tarayıcı kullanmak isteyen kullanıcılar uygulama aracılığı ile Spotify'a giriş yapmak zorunda olacaklar. Aylık Spotify hesabı bulunmayan kullanıcıların ise Spotify'ın ücretsiz versiyonu için farklı bir tarayıcıyı kullanmaları gerekecek.

Safari'nin ise önümüzdeki dönemlerde Spotify'a tarayıcı desteğinin verip vermeyeceği henüz bilinmiyor. Spotify'ın resmi sayfasında ise destekler listesinde Edge, Firefox, Chrome ve Opera bulunuyor. Destek sayfası bölümünden de Safari tarayıcısının çıkarıldığını söyleyebiliriz. Safari'nin neden desteğini kestiği bilinmezken iki şirkettende henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini ve yakın zamanda konu ile alakalı bir açıklamanın gelmesi bekleniyor. Bakalım kullanıcıların bu duruma tepkisi ne olacak göreceğiz.





PAYLAŞ