Safari, Google Chrome Teknolojisini Kullanarak Hızını Arttırmayı Deneyecek - Haberler - indir.com

Safari, Google Chrome Teknolojisini Kullanarak Hızını Arttırmayı Deneyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-23 14:45:36
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Akıllı cihazlar denilince akla gelen ilk isim hiç şüphesiz ki Apple'dır. Yapmış olduğu üretimlerle kalitesini her alanda konuşturmayı başaran marka yine aynı şekilde ilerleyen günlerde piyasaya süreceği IOS 10 VE Macos Sierra içinde bulunan uygulamaları geliştirmeye çalışmaktadır. Şimdiden adından söz ettirmeyi başaran cihazlarda kullanılacak olan Safari'nin daha da hızlandırılması için işlemlerin yapılmasıdır. Safari'nin daha hızlı olması için Google tarafından geliştirilen WebP'yi test eden firma, kullanıcılara daha hızlı ve konforlu hizmet sunmayı amaçlıyor.

WebP ve Safari

İki dünya devi olan Google ve Apple Safari için güçlerini birleştirmeye karar verdiler. Apple yeni sürümü olan cihazlarında daha hızlı ve kaliteli internet için Google tarafından geliştirilen ve hazırlanan WebP'yi kullanmaya karar verdi. Apple tarafından test edilen webP, ilerleyen günlerde Safari ile kullanılacaktır. Beta aşamasında olan Safari'de Google tarafından geliştirilen internet sitelerinde kullanılan görsellerin şekillendirilmesi için geliştirdiği WegP alt yapısını test ediyor. WebP, Google'un internetinin bu kadar hızlı olmasına katkı sağlamaktadır. JPEG formatında bulunan görseller ve WebP teknolojisi normalin yüzde 25 ile 30 arası daha az hacme sahip olmasını sağlıyor.

Apple WebP teknolojisini Kullanacak mı?

Google webP teknolojisi ile hızına hız katmaktadır. Apple'ın yeni çıkaracağı cihazlar olan IOS 10 ve Macos Sierra'da kullanacağı Safari'de Google tarafından geliştirilen webP teknolojisini kullanacağı bilinmektedir. Ancak Apple beta sürümü içinde bulunan teknolojiyi Final versiyonundan önce cihaz entegre edilmeden çıkarabilir. Tüm bu olasılıklar göz önüne alındığında Apple, Safari serisinin ışık hızında çalışmasını istediği için büyük ihtimalle beta sürümünün final versiyonu entegre aşamasında da WebP teknolojisini kullanmaya devam edecektir. Zaten hızlı, güvenli ve kaliteli program yayınlayan her iki dev firmanın çalışmalarının kesiştiği noktada daha kaliteli ve başarılı sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Safari

Safari, Apple tarafından sizlere sunulan en iyi tarayıcıdır. Sizi internette gezinirken zararlı içeriklerden ve her türlü riskten koruduğu gibi anında bilgiye sahip olmanızı da sağlar. Tarayıcı cihazınızın pil gücünü yemediği için daha uzun süre İnternette dolaşmanızı da sağlar. Tüm bunlar karşısında Apple'ın Safari'yi geliştirmek için Google Chrome teknolojisi ile hızı artırmayı deneyeceği de kesindir.





PAYLAŞ