Rusya, Telegram'ı yasakladı - Haberler - indir.com

Rusya, Telegram'ı yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir süredir mahkeme süreci devam eden Telegram için bugünden itibaren resmi yasak kararı onaylandı. Rusya'da Telegram yasağı başladı ve kullanıcılar artık bu uygulamayı kullanamayacaklar. Bu yasak sebebi olarak ise Telegram mesaj şifreleme kodlarının Rus istihbaratı ile paylaşılmadığı gerekçesi gösteriliyor. Rusya federal bilgi teknolojileri ve kitle iletişim denetleme kurumu tarafından Telegram'a yönelik yasak kararının bugün devreye gireceği açıklandı. Bu kapsamda birim, Android ve Google cephesinden Telegram uygulamasının uygulama mağazasından kaldırılması istendi.

Yapılan açıklama ile iletişim operatörlerine Telegram yasağının bugün devreye girmesi adına bazı talimatlar verildiği belirtiliyor. Telegram uygulamasının tamamen devre dışı kalmasının ise birkaç saat sürebileceği ortaya çıktı. Moskova'daki bir mahkeme mesaj şifreleme kodlarının Rus istihbaratı ile paylaşılmamasından ötürü Telegram'ın kapatılması istenmişti. Söz konusu dava görüldü ve Telegram'dam mesaj şifreleme kodlarını Rus istihbaratı ile paylaşılması isteniyordu. Ancak iki haftalık süre doldu ve verilen talep yerine getirilmediği için engellenme kararı alındı.

2013 yılında kurulan Telegram, dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip durumda. Mesajlaşma şifreleme özelliği ile Telegram daha çok siyasi kişiler tarafından tercih edildiği biliniyor.





PAYLAŞ