RTÜK'ün internet düzenlemesi ne gibi değişiklikleri getirecek - Haberler - indir.com

RTÜK'ün internet düzenlemesi ne gibi değişiklikleri getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 09:10:40
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

İnternet henüz kesin kuralların olmadığı her türlü tehlikeleri barındıran bir veri deposu.  Ancak barındırdığı tehlikelere karşı denetleyen bir kurum olmadığı için toplumun ahlakının düzenine yönelik oldukça olumsuz bir durum da söz konusu olabiliyor. Televizyon yayıncılığında alınan tedbirler ile gündeme gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yeni gelecek olan torba yasa ile birlikte internet yayıncılığını da denetleme yetkisine sahip olacak. Buna göre yeni torba yasanın geçmesi durumunda YouTube, Netflix, Spotify, Blu TV, Puhu TV ve Periscope gibi video ve müzik platformları denetlenebilecek. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, RTÜK'e interneti denetleme yetkisi veren yasa tasarısı için " İnternet üzerinden yapılan TV yayınlarında, herhangi bir düzenleme olmamasından kaynaklı insanlar burada yanlışlık yapabiliyorlar. Bizim amacımız burada bir yasal düzenleme getirmek ve yanlışlığın önüne geçmek. Hiç kimsenin yaptığı doğru yayına müdahale etmek değildir. Hiç kimsenin normal değer yargılarımız içerisinde yaptığı çalışmaya müdahale etmek demek değildir." açıklamasında bulundu.

Yasa Tasarısına Tepkiler Geldi

Yasa tasarısının yayınlanmasıyla bazı kullanıcılar tepkilerini dile getirdi. Kullanıcılar televizyon ile internetin aynı konumda yer almasını istemiyorlar. Televizyonda çocuklar kanallarda gezindiğinde olası bir uygunsuz içeriğe maruz kalabiliyor ancak internette böyle bir durumun olmadığını belirten bazı kullanıcılar, istenilen içeriğin aratılmadıkça karşılarına gelmeyeceğini dile getiriyorlar.

Bununla birlikte ticari amaçlı yayın sitelerine lisans alma zorunluluğu getirilecek. Bazı internet sitelerinin bu uygulamanın hayata geçmesi ile Türkiye' den çekileceği de konuşulanlar arasında.





PAYLAŞ