Qualcomm, 1 milyar dolar tasarruf için 1.500 çalışanı işten çıkarıyor - Haberler - indir.com

Qualcomm, 1 milyar dolar tasarruf için 1.500 çalışanı işten çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 17:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Herkesin yakından uzaktan tanıdığı ve sürekli haberini yaptığımız San Diego merkezli teknoloji şirketi Qualcomm, yaklaşık bin 500 işçinin görevine son vermek için ilk adımlarını atmaya başladı. Yatırımcılarına 1 milyar dolar tasarruf sözü veren Qualcomm, bunun için bünyesinde çalışan bin 500 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Maliyetlerini düşürmek istediğini açıklayan Qualcomm, bunun bir parçası olarak çalışanlarının işine son vermeye başladığını belirterek ilk adımlarını atmaya başladı.

Qualcomm 1 milyar dolarlık tasarruf için kendini hazırlıyor

Oldukça büyük ve geniş çaplı çalışanlarının bulunan Qualcomm Şirketi, yaklaşık olarak bünyesinde 33 bin 800 kişi çalıştırıyor. San Diego merkezlki teknoloji şirketi Qualcomm yaptığı bir açıklamda şu şekilde konuştu; 'İlk olarak personel dışındaki tasarruf seçeneklerini değerlendirdik. Anca uzun vadede büyümeyi ve başarıyı desteklemek için işgücünün azaltılması gerektiğine karar verdik ve sonuç olarak bu karar tüm yatırımcılarımıza fayda sağlayacak.' Böyle bir karar alan Qualcomm kafalarda bir başka soru işareti oluşturuyor. Sizin de bildiğiniz üzere Apple ile yaşadığı yasal savaşın hala devam ettiğini göz önüne alacak olursak belki de bu sebepten ötürü maliyetleri düşürmek istemiş olabilir.

Avrupa Birliği tarafından para cezasına çaptırıldı

Dev şirket Qualcomm işten çıkarılmalardan etkilenen çalışanlarına kıdem tazminatı ödeyeceğini bildirdi. Geçtiğimiz bu süreçte Qualcomm, antitröst yasalarını ihlal ettiği için Avrupa Birliği tarafından 1.2 milyar dolar para cezasına çaptırıldı. Diğer yandan bir başka şirket olan Broadcom ile çalkantılı bir satın alma teklifi süreci yaşayan Qualcomm, ABD Başkanı Donald Trup'ın ulusal güvenliği sebep göstermesi nedeni ile bu teklif ret edilmişti.





PAYLAŞ