PTT Messenger'ın Sahteleri Piyasadaki Yerini Aldı - Haberler - indir.com

PTT Messenger'ın Sahteleri Piyasadaki Yerini Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

PTT Genel Müdürlüğü geliştirildiği açıklanan uygulama, "Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü" olarak lanse edildi. PTT Messenger Android ve iOS desteğinin yanı sıra Windows ve MacOS işletim sistemlerinde de çalışacak

Henüz piyasaya sürülmemiş olmasına ramen uygulamanın henüz yayınlanmadan duyurulması ve haberlere konu olması sahtekarların iştahını kabartmış gibi görünüyor. Bazı sosyal medya sitelerinde tartışılmaya başlayan, PttMessenger'ın kopya bir program olduğuna, yerli ve milli kriterlerini karşılamadığına dair iddialara yanıt olarak PTT'nin resmi Twitter hesabından açıklama geldi. PTT'nin çeşitli internet sitelerinde dolaşan ve PTT Messenger olduğu iddia edilen uygulamanın ise PttMessenger ile ilgisi bulunmadığı belirtildi. PTT Twitter'dan yaptığı açıklamada PTTMessenger'ın açık kaynak kod kullanılarak geliştirildiğini belirtti. Zebrachat adlı programın kopyası olduğuna dair iddialara da cevap verdi. PTT Messenger APK dosyasının henüz piyasada bulunmadığını belirten resmi açıklamada internette yer alan PTT Messenger adlı dosyaların PTT A.Ş'nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümüyle bir ilgisinin bulunmadığı da vurgulandı.

PTT'nin internet sitesi üzerinden PTT Messenger ile ilgili yapılan tanıtımda şu ifadeler yer alıyor: Ptt Messenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir. Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ptt Messenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır. Ptt Messenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.





PAYLAŞ