PS4 Oyunlarını Bilgisayarda Oynamak Artık Mümkün - Haberler - indir.com

PS4 Oyunlarını Bilgisayarda Oynamak Artık Mümkün

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-31 13:54:15
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 oyunlarını bilgisayarınızdan oynamaya ne dersiniz? Geliştirilen Remote Play teknolojisi sayesinde PlayStation 4 oyunlarını PC'niz üzerinden oynamanız artık mümkün.

Piyasaya sunulmasından kısa süre sonra 30 milyondan fazla kişiye satıldığı belirlenen yeni nesil işletim sistemi PlayStation 4, ufak bir masaüstü uygulamasıyla bilgisayarınıza görüntü aktararak oyun tutkunlarına konsol deneyimini bilgisayar ekranlarında yaşatıyor.

Hatırlayacağınız üzere bir süre önce Sony, PlayStation 4'ün hayata geçmesiyle popülerliğini yitiren el konsolu PS Vita'yı yeniden hayata döndürmek ve eski popülerliğini kazandırmak için Remote Play eklentisini duyurmuş, PlayStation 4 üzerindeki oyunların bu özellik ile PS Vita üzerinde oynanmasına imkan tanımıştı.

Remote Play PC Tanıtım Videosu

Kolay kullanılabilirliği açısından oyun severlerin oldukça hoşuna giden Remote Play özelliği şimdi de PC'ler üzerinde PS4 oyunlarının oynanmasına imkan tanıyor. Bir süredir PS4 konsol oyunlarını PC üzerinden oynanabilmesi için uğraşan Twisted isimli bir geliştirici Remote Play eklentisini uzun süren çabalarının ardından PC'ye entegre etmeyi başardı.

PC'de Remote Play PC olarak isimlendirilen bu uygulama Playstation 4 oyunlarının Windows işletim sistemli bilgisayarlara aktararak oyuncuların bilgisayarları üzerinden oynanmasına imkan tanıyor. Konsol oyunlarını çok az bir gecikme ile bilgisayar ekranlarına taşıyan uygulama aynın zamanda mouse ve klavye desteği de veriyor.

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Remote Play PC aracı için 10 dolar ödemeniz gerekiyor.





PAYLAŞ