Pokemon GO, Oyuncuları Lanetli Uçuruma Götürüyor - Haberler - indir.com

Pokemon GO, Oyuncuları Lanetli Uçuruma Götürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-30 07:21:59
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Çıktığı günden beri hakkında çıkan haberler bitmek bilmeyen oyun Pokemon GO hakkında ortaya yeni bir iddia atıldı. Söylenene göre Pokemon GO, oyuncularını lanetli uçuruma götürüyor.

Dillerden bir türlü düşmeyen oyun Pokemon GO eski popülerliğine sahip olmasa da hala milyonlar tarafından oynanmaya devam ediyor. İlk çıktığı zamanlarda elde ettiği kullanıcı sayısı ve geliri ile uzun süre konuşulan ve gündemden düşmeyen oyuna, bir zaman sonra tepkiler yağmaya başladı. Pokemon Go'ya gelen yasaklardan sonra bazı kullanıcılarını kaybetmiş olan oyunu hala milyonların oynadığı gerçeği de devam ediyor. Son günlerde yeni bir haberle gündeme gelen oyun hakkında şaşırtıcı bir iddia var. Söylentilere göre Pokemon GO, oyuncularını intihara sürüklüyor.

Pokemon GO hakkında kimi zaman olumlu kimi zamansa olumsuz çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyorken, onlara bir yenisi daha eklendi. Ortaya atılan iddia oldukça ciddi ve insanların ilgisini çekmeyi başardı. Oyun hakkında çıkan söylentiye göre, Pokemon GO oyuncularını lanetli uçuruma sürüklüyor. İddianın ortaya atılmasına sebep olan şey, Japonya'nın Fukui Prefecture kenti içerisinde yer alan Tojinbo Bölgesi'nin lanetli olduğuna inanılması ve oyuncuların Pokemon avı için bu bölgeye gönderiliyor olması. Normalde bu bölgede hiç kimse bulunmuyor. Çünkü Japonlar bölgenin lanetli olduğuna inanıyorlar. Fakat Pokemon GO oyunu sebebiyle artık bütün Japonlar o bölgede. istatistiklere göre yılda en az 25 intihar olayının yaşandığı bu yerde, artık insanlar pokemon avına çıkıyor. Halk arasında dolaşan efsaneye göre, toplum tarafından dışlanan bir Budist bu kayalıklardan aşağıya atılarak öldürülüyor. Bu hikayeden yola çıkarak, öldürülen Budist'in ruhunun hala orada yaşadığına inanılıyor ve Budist'in ruhunun oraya gidenleri aşağıya atmaya ikna ettiği söyleniyor.  Bu durum Japon yetkilileri harekete geçirdi. Japon hükümeti burada aldığı önlemleri iki katına çıkardı. Bu olay üzerine bölgede 24 saat devriye gezmeye başladı. Yapımcılar pokemonları bu bölgeden almadıkları takdirde, oyuna ülke çapında yasak getirilmesi planlanıyor.

 





PAYLAŞ