Playstation 4 satış rakamlarında ilk sırada - Haberler - indir.com

Playstation 4 satış rakamlarında ilk sırada

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 10:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun konsolları denilince tüm oyun dünyasının aklına ilk gelen iki isim Playstation ve Xbox One oluyor. Microsoft ve Sony arasında bu anlamda var olan rekabet, uzun bir süredir devam ediyor. Genel anlamda Playstation oyuncuların daha çok tercih ettiği oyun konsolu olsa da,  son yıllarda Microsoft, Xbox'ın PS'e yetişmesini sağlamıştı. Son zamanlarda başabaş giden PS 4 - Xbox One yarışında, Xbox One yine geriledi. Bunda etkili olan şeyse, Microsoft'un Scorpio'ya odaklanması oldu. Durum böyle olunca, ortaya çıkan son satış rakamlarında, PS 4'ün Xbox One'a fark attığı görüldü.

Sürekli bir rekabet haline olan PS 4 ve Xbox One için açıklanan son satış rakamlarına göre, PS 4 Xbox One'ı ikiye katladı. Microsoft, Xbox'ın son zamanlarda PS'e yetişmesini sağladı. Microsoft Scorpio'ya odaklanınca, Sony PS'i yeniden öne çıkarma fırsatını kaçırmadı. PS 4 için çıkan Slim ve Pro modelleriyle beraber, yayınlanan özel oyunların, satış rakamlarının yeniden açılmasında etkisi büyük oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde açıklanan satış  rakamlarına bakıldığında, konsol satışlarının %57'sini Spny'nin oluşturduğu görülüyor. IHS Markit firmasının tarafından yapılan son analiz sonuçlarına bakıldığında da, PS'in Xbox'ı yine ikiye katladığı görüldü.

IHS Markit firmasının yayınladığı raporlara göre, Sony konsollardan 2016 yılı içerisinde 19.7 milyar dolar kâr elde etti. Yine 2016 yılında konsol marketi konusunda PS4 yaklaşık 18 milyar dolar, Xbox One ise 9.5 milyar dolar kazanmış. Xbox one ve PS 4'ü takip eden isimse, Nintendo'nun DS ve 3DS modelleri oluyor. Nintendo'nun DS ve 3DS modelleri, 2.5 milyar dolar gelir elde etmiş.





PAYLAŞ