Pinterest aylık 150 milyon kullanıcıya ulaştı! - Haberler - indir.com

Pinterest aylık 150 milyon kullanıcıya ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-25 10:08:53
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

2015'in Eylül ayında 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Pinterest, bir yıl içinde %50 oranında büyüdü ve 150 milyon kullanıcıya ulaştı. Aylık aktif kullanıcı tanımı, söz konusu platformun kullanıcıları tarafından ayda en az bir kez ziyaret edilmesi anlamına geliyor.

Sosyal 'pin'leme' platformu Pinterest aylık 150 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. 75 milyar paylaşıma ev sahipliği yapan görsel işaretleme ve 'esinleme' servisi, geçen sene açıkladığı 100 milyon aktif kullanıcı sayısını yüzde 50 oranında artırmış oldu. Kullanıcılarının yarısından fazlasının ABD sınırları dışından olduğu Pinterest, artık büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir platform olmaktan çıkıyor. Erkeklerin oranı yüzde 70'lik bir artışla yüzde 40'ı bulmuş durumda.

Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal ağlara kıyasla aylık 150 milyon kullanıcı az görünebilir. Ancak Pinterest'in kurucularından Ben Silbermann bu duruma farklı açıdan yaklaşıyor: 'Pinterest sosyal olmaktan ziyade bireysel bir araç. İnsanlar buraya arkadaşlarının neler paylaştığını ya da neler yaptığını görmek adına gelmiyor. Daha çok yeni fikirler bulmak, başka paylaşımlardan ilham almak ve bu süreç içinde aslında nelerden hoşlandıklarını ve neleri beğenmediklerini anlayarak kendilerini tanıma fırsatını yakalamak için geliyor.'

Paylaşılan bir diğer istatistiğe göre, Pinterest'te artık günlük 10 milyar tavsiye yayınlanıyor, aylık 150 milyondan fazla görsel aranıyor ve Facebook'taki 60 milyon işletmeye kıyasla, 1 milyon işletme Pinterest'i kullanıyor. Görünen o ki, şirketin büyümesinde geçtiğimiz yıldan beri getirdiği yeniliklerin payı büyük. Derin öğrenme teknolojisini kullanarak daha da gelişmiş bir görsel bulma hizmeti sunan Pinterest, kullanıcılarının artık doğrudan satıcıdan (büyük bir mağaza ya da beğenilen küçük bir şirket) alışveriş yapabileceği ve tamamı 'Satın Al' butonunu içeren paylaşımları görebileceği ayrı bir alışveriş bölümü de açmıştı.

 





PAYLAŞ