Periscope'a

Periscope'a "Grup" Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-18 10:40:05
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Güncellenen popüler canlı yayın uygulaması Periscope'a eklenen "Grup" ve "Süper Hayranlar" özellikleri ile artık yayınlarınızı izlemesini istediğiniz kişileri daha kolay bir şekilde seçebileceksiniz.

İnternetten canlı yayınların bu denli popüler hale gelmesini sağlayan öncü isimlerden olan Periscope, nihayet takipçi gruplandırma özelliklerine kavuştu. Kullanıcılar şimdiye kadar canlı yayınların hedef kitlesini belirleyemiyor ve istekleri kişileri yayına çağırmak için tek tek seçmeleri gerekiyordu.

Güncellemeyle birlikte kullanıcılar takipçilerini arkadaşlar, aile ve ofis gibi farklı başlıklar altında gruplara ayırarak toplu yayın daveti gönderebilecekler. Diğer taraftan "Süper Hayranlar" adı verilen yenilik sayesinde artık yayınlarınızı en çok izleyen, kalp ve yorum üzerinden sık sık iletişime geçen ilk 10 kişiyi liste halinde görebileceksiniz.

Hitap edilen kişilerin daha kolay seçilmesini sağlayan güncellemenin yanı sıra web sitesini de elden geçiren Periscope, tavsiye edilen videolar arasında gezinme, arama yapma ve kalp gönderme gibi fonksiyonel özellikleri hayata geçirdi. Ülkemizde Periscope'un genellikle amacı dışında kullanıldığını düşünürsek, ilgili yenilikler aslında bu tür yayıncıların işini daha da kolaylaştıracak diyebiliriz.

Periscope gelen diğer özellikler ise:

Artık Periscope üzerinde canlı yayınlar kategorilere ayrılacak böylelikle izleyiciler ilgi alanlarına göre canlı yayınları bulabilecek. Aynı zamanda bir canlı yayına hızlı bir şekilde erişmeniz için getirilecek "Arama" özelliği sayesinde istediğiniz canlı yayını konusuna ve başlığına göre bulabileceksiniz.

Periscope'un diğer önemli bir yeniliği ise artık DJI marka ve Periscope yayınını destekleyen bir drone sahibiyseniz drone kameranız ile de canlı yayın yapabilecek, dilerseniz yayın esnasında tekrardan iPhone'unuzun kamerasına dönebileceksiniz.

Ayrıca Periscope'ta yapacağınız tüm canlı yayınlar otomatik olarak Periscope ve Twitter'da kaydedilecek. Eğer yayının bir kaydının olmamasını istiyorsanız bu yayının kaydını silebilecek, eğer tekrardan geri getirmek isterseniz 24 saat içinde yayının kaydını geri getirebileceksiniz.

 





PAYLAŞ