Periscope'a Beklenen 360 Derece Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Periscope'a Beklenen 360 Derece Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-30 01:30:20
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Twitter'ın popüler canlı yayın uygulaması olan, Periscope'a oldukça beğenilmesi beklenen yeni bir özellik geliyor. Artık kullanıcılar takipçilerine 360 derece görüntüye sahip canlı yayınlar yapabilecekler. Şuan henüz Beta aşaması gibi bir süreçte olan bu yeni özelliği seçilmiş bazı firmalar kullanabiliyor. Özellikle aksiyon kameraları tarafında kullanılan 360 derece video özelliği birçok firmanın actioncam tarafından kullanılıyor. Şuan için firmaların kullanabildiği bu özelliği yakın zamanda global olarak yayınlanacak güncelleme ile tüm Periscope kullanıcıları kullanabilecek.

Periscope üzerinden yapılacak 360 derece canlı yayınlar tıpkı YouTube ve diğer platformlarda gördüğümüz yayınlar gibi olacak. Masaüstü yada Laptop bilgisayarlarınızdan bu yayınları izlerken Mouse imlecinizi sağa ve sola çeklinde sürükleyerek izlemeniz mümkün olacak. Akıllı telefonlarınızdan izlerken ise, tıpkı sanal gerçekçilik gözlüğü gibi telefonu sağa ve sola çevirerek izleyebileceksiniz. Periscope üzerinden yapılacak 360 derece yayınların kalitesi üst seviye olmasada, tıpkı diğer platformlardaki yayınların kalitesi seviyesinde olacak.

Diğer bir rakip olan Facebook'un Live yayınlarında yavaş yavaş testlere başladığı 360 derece sonrasında Periscope'un bu hamleyi yapması tamda yerinde olarak karşılandı. Özellikle Facebook Live yayınlarının fazla kişiye ulaşarak fazla izlenmesi birçok Periscope ve Twitter yayıncılarının platform değiştirdikleri gözlemleniyor. Şuan için her iki tarafta 360 derece yayınlarını test aşamasından geçirirken ilk olarak ünlü marka isimleri özelliklerden yararlanabilecek. Yakın zamanda ise özelliği kullanan kitleninde artacağı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde canlı yayın uygulamasının ayrı olmasından dolayı artık Tweet oluşturma ekranında da canlı yayın başlatma butonu koyan Periscope, şimdi ise 360 derece canlı yayın yapma özelliği ile tekrardan hamle yapmaya hazırlanıyor. Bakalım canlı yayın platformları bu kadar gelişmişken, daha ne gibi özellikleri göreceğiz.





PAYLAŞ